Следва

Хулио Кортасар: Mеланхолична храна за душата

WIN IT! Опознай екопътеките в Родината, за да я обикнеш!

... с "52 екопътеки за всеки"!

All About Life преди 4 години

Това лято Ели Иванова, пътешественик и създател на блога "Друми в думи", ще бъде и нашият, и вашият гид в пътешествията из България! Първата й книга "52 екопътеки за всеки" (ИК „Сиела”) излиза в луксозно цветно издание с множество фотографии и разнообразни идеи за разходка сред природата за всеки уикенд от годината! 52 живописни маршрута край повече от 100 интересни забележителности в 11 планински региона (Родопите, Странджа и Сакар, Рила и Пирин, Стара планина и Предбалкана, Рудина планина, Витоша, Лозенска планина и Средна гора) и най-голямата равнина у нас, Дунавската, са отпечатани върху страниците на луксозното издание. Всяка от екопътеките е с различна дължина и степен на трудност – от такива с леки и кратки маршрути до по-дълги, изискващи по-добра подготовка и повече време за изминаване. Затова "52 екопътеки за всеки" е подходящ пътеводител както за по-авантюристично настроените, които обичат да посещават нови места и водят по-активен начин на живот, така и за тези, които не са свикнали да са на път постоянно, но проявяват интерес към разходките из природата. За по-голямо улеснение на читателя, в книгата си Иванова класифицира пътеките според тяхната трудност, както и според състоянието, в което се намират съоръженията по тях. Някои са добре запазени и поддържани, а по други, например, маркировката е трудна за проследяване.

Подканваме ви, даже повече - направо ви принуждаваме! - да зарежете заседналия начин на живот и да се отдадете на активна почивка сред живописната природа на Родината. Опознай екопътеките в Родината, за да я обикнеш!

От нас пътеводителя, от вас маршрута. Едно от луксозните копия на "52 екопътеки за всеки" на Ели Иванова ще стане собственост на някой от участниците-ентусиасти в приключенския ни #GIVEAWAY. Нужни са: доказателство, че сте харесали поста със снимката на пътеводителя (т.е. да ви има в списъка с харесалите), че сте последвали Instagram профила ни и евентуално сте споделили поста на стори с @viewsofia. Впоследствие ще ви е нужна и солидна екипировка, но засега това! Задължително искаме да знаем и коя е първата област (от изброените в статията /на линка в биото/ общо единадесет), към която ще се отправите с новата си придобивка в ръце!

Играем от днес до понеделник, 10-ти юни, точно в 10!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.