Следва

Азис

Вирджиния Рекърдс съди невена Цонева

преди 14 години

След иска на Music Idol номер едно да прекрати предсрочно догора си с Вирджиния Рекърдс, компанията реши да вземе сериоани мерки срещу решението на госпожицата и да отиде до съдебен иск.

Според компанията Невена Цонева е решила спонтанно да напусне и прекрати договара си с продуцентите, и то без сериозни основания, и от компанията обявиха в прес съобщение, че няма да подминат своеволията на певицата без да си поискат дължимото.

В нея са вложени сериоани инвестиции от страна на  Вирджиния Рекърдс няма да допусне емоционалните своеволия на Невена да

Принудена от некоректните и необосновани твърдения на Невена Цонева, ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС предяви иск срещу нея за установяването на валиден и съществуващ и към момента договор между страните.

Предприемането на съдебни действия от страна на компанията е продиктувано от убеждението на компанията, че не съществува никакъв формален или друг повод за исканото от страна на Невена Цонева предсрочно прекратяване на договора.

Медийният продуцент е вложил много сериозни инвестициии в музикалната кариера на Невена Цонева и в този смисъл не би могла да допусне своеволни или емоционални решения на артиста да станат повод за генериране на финансови загуби и морални щети на компанията - особено ако решенията са взети без наличието на каквото и да е законово или договорно основание за това.

В чисто юридически аспект казусът Невена Цонева няма да изненада юриспруденцията в страната, защото по такива аналогични дела, свързани с договорни отношения има достатъчно натрупана съдебна практика и то в подкрепа на основната теза на ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС - развалянето на един действащ договор не може да се основава на инцидентни и необосновани решения на някоя от страните по него, особено ако не е налице съществено неизпълнение на задълженията на продуцента, какъвто е и настоящият случай с ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС.

Компанията е уверена, че както закона, така и съдебната практика се явяват в защита на правата на лицата, вложили средства и ноу-хау в създаването и популяризирането на един творчески продукт и в тази връзка не толерират развитието на отношенията между партньори да се основават на причини извън уредените в закона и сключения помежду им договор.
„Страхувам се, че ако позволим кражбата на артисти или техни инцидентни решения за едностранно прекратяване на договорите им с продуцентите, да се превърне в стандартна практика, нищо обнадеждаващо и позитивно не очаква музикалния бизнес в България. Коректността и морала в отношенията между хората, ангажирани в този бранш, следва да бъде отстоявана по всички възможни правни и бизнес начини”, коментира Саня Армутлиева, управител на „Вирджиния Рекърдс”.

 

More from View Sofia

More