Полова флуидност или новата мъжка колекция на Saint Laurent

Полова флуидност или новата мъжка колекция на Saint Laurent

Второто мъжко дефиле на Антъни Вакарело за Saint Laurent се проведе снощи в Лос Анджелис и по-конкретно плажа Малибу.

Младият дизайнер представя интерпретация на стария Yves Saint Laurent в Маракеш естетика, която е била така близка до Лоран и където всъщност е прекарал завидна част от живота си, преразгледана през личната призма на Вакарело и концепцията му за размиване между половете в маниера на обличане.

Ориентирана към по-младата част от модната аудитория, колекцията представлява микс от Маракеш през 70-те и Лос Анджелис в 21 век, който от своя страна пък е много любим на Вакарело: "Идваш до Лос Анджелис за ваканция и прекъсваш всякаква друга връзка с външния свят." Класическите за френската къща елементи като смокинга, както и взаимстваните от мароканското облекло детайли, отново много близки на Лоран - saharienne якето, свободните кройки на панталоните във флуидни материи, плисираната коприна, бродериите от малки сребърни дискове. Интерпретациите на съвременния тейлъринг биват доста разчупени и поднесени по възможно най-неангажиращия начин, който вероятно би се понравил на предимно младежката клиентела на бранда. Това се случва и с малко помощ от едно друго вдъхновение на Вакарело, а именно Мик Джагър в Rolling Stones годините и андрогинния си гардероб: материите са сатен или коприна, по подразбиране с много блясък, а защо не и пайети; якета с кимоно пропорции; флуидни костюми от сатен. 70-тарският глам по принцип фигурира редовно в сезонните mood board-ове на дизайнерите, но при Вакарело подходът е буквален, а това е един от малкото пъти, в които това е по-доброто решение.

Креативният начело на Laurent задълбава оше повече темата за размиването между половете, включвайки един от най-често употребяваните от него елементи в дамските колекции - шортите и в мъжкия line up. Те могат да бъдат от деним или друг текстил, предизвикателно скъсени, разнищени или по-стерилни и се съчетават с обикновени бели потници, оувърсайзд тренч или убийствено дълго сако и кожени затворени обувки ала brogues>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia