Следва

We love: Риана за Interview Magazine

The Art of Cooking: Chef Лора Капустина

"Всичко може да се сготви и изяде. Дайте ми Елвис, сол и оцет – и ще го изям."

Celebrities преди 4 години

Или поне така казва Великанът в кухнята Антъни Бурдейн. Същата експериментална нагласа към изкуството на готвенето споделя и Лора Капустина от High Heels Baking или просто Лора от Master Chef.

Страстта си към готвенето Лора съчетава с мания по sky-high високите обувки, увлечение по нови и различни вкусове и съставки, но, каквото и да си говорим, голямата й Любов са сладкишите. Определя готварската печка като една от най-добрите си приятелки и споделя, че колкото и сладкиши да сготви, да-си-оближеш-пръстите ястието на мечтите й си остава стир фрай с телешко, зеленчуци и яйце (каза и кой й го приготвя!).

Лавандулата, джинджифилът и хибискусът са нещо като най-горещият топик на месеца в Редакцията, а Лора споделя същите топли чувства към съставките за пълно щастие и спокойствие на душата - даде ни няколко идеи за рецепти с тях, а ние - 3 предложения за нови попълнения в High Heels колекцията й.

Получават ли й се винаги сладкишите на Лора, разбираме в редовете по-долу>>>

View Sofia: Наричаш блога си High Heels Baking и в момента си в подчертано модната атмосфера на Редакцията ни - обезателно трябва да опиташ да ни се представиш като чифт обувки - ниски ли, високи, отворени, с каишки, с връзки, без...
Лора Капустина:
Виждам се като червена обувка на ток, която е остра отпред, отворена отзад и с каишка около глезена. Направена е от велур и лак, които отразяват едновременно меката ми душевност и класическата сериозност. Токът е точно 10см, за да мога да съм достатъчно нависоко, но и ако се наложи да бягам, да не е проблем. Обувка, която може да бъде комбинирана както с официална рокля, така и с дънки и тениска.

V.S.: Високите обувки не са ли забранени в кухнята на един Master Chef?
Л.К.:
Не мисля, че в кухнята на един Master Chef трябва да има нещо забранено, пък било то и обувки на висок ток. Един Master Chef трябва да може да разчупва представите и да заразява хората с креативни идеи, а как би могъл да направи това, ако си поставя ограничения?

V.S.: Кой е най-старомодният продукт в кухнята? Като златист кожен клин от 70-те имаме предвид.
Л.К.:
Не мисля, че в кухнята има старомодни продукти. Може да има позабравени, но правилният готвач ще се сети за тях и ще ги използва по най-правилния начин. Същото е и със златистия клин от 70-те.

V.S.: В този ред на мисли, винтидж - в модата, и в кухнята - добра идея ли е?
Л.К.:
Винаги. Определям се като модерен човек, който се наслаждава на предимствата на времето, в което живее, но от време на време имам нужда от едно по-различно преживяване. И в модата, и в кулинарията, за мен, добрият резултат е съчетанието между позабравената класика и модата към момента.

V.S.: Забелязахме от Instagram профила ти, че си фен на Виктория Бекъм. Скоро с Дейвид имат годишнина от сватбата - “наемаме” те за сладкар, какъв ще е celebratory сладкиша?
Л.К.:
Бих им направила една хубава турска баклава с пожеланието: "Горчиво! И да нижат щастливи семейни години зад гърба си, толкова много, че да не могат да ги преброят като листите на една баклава!"

V.S.: Колко пъти трябва да сготвиш един десерт преди окончателно да се получи? Като с меренето/рязането ли е?
Л.К.:
Много е относително. Има десерти, които се получават от първия път, а на други им трябва много повече. Също така фактът, че даден десерт се е получил един път, не означава, че няма да се обърка другия път. Самата аз съм имала подобни случки. Именно затова винаги казвам на читателите на блога, че не трябва да се отчайват. Ако един десерт не се получи, не е болка за умиране и в никакъв случай не е повод да се отказват от това начинание.

V.S.: Помниш ли най-първият десерт, който категорично ти се получи?
Л.К.:
Като при повечето хора, моят сладък кулинарен път започна с най-обикновен кекс. И някъде там се зароди и любовта ми към печенето. Фурната е една от най-добрите ми приятелки. За мен процесът на смесване на продукти, понякога втасване, печене, след това до финален продукт е същинска магия, а аз обичам да се чувствам като магьосница!

V.S.: А най-последният, който не ти се?
Л.К.:
Един рикотен кейк с ягоди. Този десерт съм го правила около 6 пъти, като половината стана, а другата не. Много е деликатно тестото и въпреки че прилича на обикновен кекс, изобщо не е така. Ако нещо се обърка става много глетав и изобщо не е за ядене. Дано седмият път да ми е на късмет!

V.S.: С всички тези сладости около себе си, прияжда ли ти се въобще някога нещо сладко?
Л.К.:
Интересното при мен е, че сладкият вкус не е моят. Обожавам да приготвям десерти, но сама за себе си предпочитам солените ястия.

V.S.: Кое да-си-оближеш-пръстите ястие би хапнала с удоволствие, но само и единствено, приготвено от чужди ръце? Чии биха били?
Л.К.:
Стир фрай с телешко, зеленчуци и яйце, приготвено от моя приятел Иван. Умирам си за това ястие!

V.S.: Чували сме, че черният пипер бил най-важната подправка в кухнята, е ли така? Коя е в живота тогава?
Л.К.:
Както в кухнята, така и в живота, най-важната подправка е Любовта. И да, знам, звучи някак изтъркано и даже лигаво, но истината е такава за мен. Ако не правиш нещо с любов, то няма как да даде истински добри резултати.

V.S.: Четейки за Пиер Ерме, разбираме, че маестрото черпи вдъхновение основно от пътуванията си и екзотичните съставки - опитва се да ги прокарва в рецептите и експериментите си. Ти пътуваш много, със сигурност разполагаш и с типично женско любопитство, готова ли си да предизвикаме въображението ти с няколко random вкуса?
Л.К.:
Разбира се!

V.S.: Кажи ни например, на що за класически десерт би добавила джинджифил?
Л.К.:
Джинджифилът е много любим мой продукт и се опитвам да му намеря все повече приложения в кухнята. Последният път, когато го използвах беше точно за десерт - шоколадов мус с пюре от портокал и джинджифил.

V.S.: А лавандулов аромат?
Л.К.:
Италианците са дали много интересни ястия на света, а едно от любимите ми, освен пастата, е именно тяхната панакота. Аз лично обичам да я приготвям с лавандула и кули от къпини.

V.S.: С кое сладко изкушение да комбинираме киселия, но много любим, вкус на чая от хибискус /каркаде/? Добра идея ли е въобще?
Л.К.:
Разбира се, че е добра идея. Колкото повече вкусови рецептори засегне едно ястие, толкова по-щастливи ще се чувстваме след това. Относно чая от хибискус, който, освен, че има доказани лечебни свойства, би бил също толкова перфектен и като с него се пошира плод - круша, например - и така да се направи един вкусен веган десерт.

V.S.: И кухнята, и банята са еднакво сакрални пространства за жената - по три неща, без които не можеш да преживееш и на двете пространства?
Л.К.:
На първо място имам нужда от пространство в тези две пространства, хаха. Обичам да се наслаждавам на времето си и в банята, и в кухнята, а въобще не обичам нито да бързам, нито да ми е тясно. Относно кухнята, нещата, без които не мога, са фурната, силиконова шпатула и удобна дъска. Ако тези неща са на лице, ще готвя с голямо удоволствие. А за банята - имам нужда от гореща вода, защото съм силно зиморничав човек, естествена и щадяща козметика, защото иначе кожата ми ми се сърди и 100% памучна кърпа.

V.S.: Ще сравним всяка една от трите вариации на Nivea Clay Fresh с чифт обувки, а ти с десерт:

Clay Fresh Джинджифил & Босилек...
V.S.:
Бели мрежести сандали Tabitha Simmons.
Л.К.:
Мус от бял шоколад с босилек.

Clay Fresh Хибискус & Градински чай...
V.S.:
Някои от моделите на "модерната Пепеляшка" Амина Муади.
Л.К.:
Сорбе от хубискус и градински чай.

Clay Fresh Синьо агаве & Лавандула...
V.S.:
Бебешко розовите боти Aquazzura, които "срещнахме" по време на Миланската модна седмица.
Л.К.:
Панакота с лавандула.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 59 минути

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.