Следва

Beauty Essence - Асдис Ран

В несесера. Малък козметичен жест към цвета на косата ти

Този път козметичният ни понеделник касае не толкова ежедневно съдържимото в несесера, кoлкото онова...

Beauty News преди 14 години

Този път козметичният ни понеделник касае не толкова ежедневно съдържимото в несесера, кoлкото онова приказно нещо, което през около 20-ина дни добавя индивидуалност и настроение към цялостния ни имидж!

Що е то?

Нюансът! Нюансът в цвета на косата ти! Днес накратко ще ти разкажем за тенденциите в косите в зимата на нашето "доволство": 2009/2010! Косата ни има право на своя брилянтен цвят с или без криза, в студ и сняг и въобще генерално.

Ето как е най-добре да изглеждаме в сезона на камините, партитата, семейните мили тържества и студа!

Дори аргументът - никога не съм се боядисвала, тук не бива да важи. Представи си когато купуваш шал, например, как единия нюанс на кафявото огрява и омекотява цялото ти лице, а другият, сякаш почти еднакъв, добавя доза зелено към тена ти и те прави да изглеждаш като недовъзкръснал хелоуин-герой.

Така е с нюанса на косата. Лек, почти козметичен жест на промяна в тоновета на главата ти може да се окаже гвоздея на твоята самоуверена зима.

Основните трендове са тук:

Тренд 1: Брюнетка



Брюнетките са хит този сезон! Представете си Фърги, и нейните леко светли кичури върху тъмна, кестенова основа. Перфектният пример за лека, ефектна, класическа прическа.

Тренд 2: Блондинки




Блондинките тази зима са Блондинки! С голямо Б! Удачен пример вероятно би могла да бъде Дрю Баримор с хладно, почти платинено рус оттенък на косата. Понякога цената за поддръжката на перфектен рус имидж излиза соленка, но ние сме убедени, че за предпочитане е да поотрежем от другите си разходи, отколкото от тези за "ала мерилин" имиджа си, т.к. като се замислим, косата ни е един от най-разпознаваемите ни аксесоари, които другите най-често виждат, та си струва!

Тренд 3: Червенокоски



Фантастичният пример тук е Линдзи Лоън. Меко, прибрано червено, с дълбоки основни нюанси и няколко деликатни русоляви кичура, които фиксират червеното до степен на "уау" ефект!

Ето и няколко съвета от "кухнята" как, защо и какво да предприемеш преди посещението при професионалист, защото върши много работа!

В салона, особено когато си решена на промяна, трябва да отидеш в абсолютно ежедневен аутфит. Без много пудра, елегантна рокля или кожена яка, която иначе слагаш веднъж в годината. Фризьорът ти трябва да е наясно в какво се чувстваш най-удобно.

Ако имаш време, порови се предварително по каталозите на водещите фирми и си ориентирай към даден нюанс, макар и само на хартия. Обясни на човека-цвят колкото се може по-подробно точно какво искаш. Колкото по-пълна е комуникацията, толкова по-добре. Грешка е да смяташ, че фризьорът има как да надникне в главата ти. Ако случаят е такъв, че се налага корекция на цвета, т.е. промяна на вече боядисана коса, отдели повече време.

Фризьорът ти по всяка вероятност ще се нуждае от повече време за да свърши работата.

Носи си вдъхновението.
Не гаджето, а снимки, на които се вижда точно какво харесваш. Това, което си харесала, например на главата на Жизел в рекламата на Стефанел, може да е твърде жълто за масовия вкус, но на теб да ти подхожда превъзходно. Просто си носи кадъра и си го показвай, да не стават грешки, нали!

Знай историята си.
Бъди готова да споделиш какво се е случвало на косата ти до този момент по повод боите. Независимо дали става дума за тотално обезцветяване или намеса с безамонячна боя.

Довери се на професионалиста.
Чуй и се вслушай в експертното му мнение. Той знае коя процедура как ще се отрази на косата ти. Може да предположи какъв ще е ефектът от исканата от теб интервенция върху цялостния ти имидж и въобще зависиш от него. Затова питай! Питай колко дълго ще се задържи желаният нюанс, кога да е следващото посещение, как да поддържаш цвета вкъщи и т.н.

Казахме, че косата е най-често наблюдаваният от околните аксесоар.

Всяка инвестиция в посоката си струва!
 
Нали?

More Beauty News