Следва

Какво ново: Louis Vuitton стана най-скъпият бранд на 2019-та

Всички носят: Bottega-та на Даниел Лий

Фенове на "Old Celine" - ликувайте!

All fashion преди 4 години


Даниел Лий, Courtesy of Bottega Veneta

Спасителят е тук и името му е Даниел Лий. 33-годишният Креативен на Bottega Veneta се присъедини към италианската къща през юни 2018-та, но по-ключовото в цялата работа е, че назначението идва като продължение на творческия му път от Céline (вече Celine), където е протеже на Фиби Файло. За никого в модния свят не е тайна, че маса жени и стабилен брой мъже страдат от болестта, която Интернет нарича PPSD: Post-Philo Stress Disorder (пост-Файло-травматичен стрес), откакто Фиби бе заменена на поста си Креативен директор за Celine от Еди Слиман. Ето защо още с първата си колекция за италианците, Лий разбуни духовете сред и иначе пламенните последователи на нашумелия инстаграм профил, своеобразна ода за творчеството на Файло в Celine, @OldCeline. И въпреки че беше пределно ясно, че заедно със себе си, Даниел ще отнесе в Bottega и дискретния шик, дълбокия замисъл при дизайните и грозноватата, но все пак елегантна, естетика от предходната си месторабота, дизайнерът действително задвижва и много неща напред.

Bottega Veneta, преди всичко останало, е изградена върху основите на производството и майсторската обработка на кожи (аксесоарите са в основата на всичко), както и menswear колекциите. Лий наследи Томас Майер, който въведе Bottega в ерата на непоказния лукс (сатенени клъчове, двулицеви кашмирени палта, блузи и ризи, леки като перца). Добре свършената работа на Майер е факт, но Къщата имаше нужда от ребранд - затова и собственикът на Bottega, Kering, потърси широко безизвестния (по онова време) дипломант на Central Saint Martins.

Досущ като Фиби, Даниел също е all about the clothes. Плетените чанти на Майер правят път на гигантически по размер дамски клъчове à la Мери Попинз, контрастиращи си с модернизирани шивачески похвати при костюмите и палтата и строги A-образни поли. След Pre-fall и Fall 2019 колекциите на Лий, от италианския бранд описват работите на новоназначения дизайнер като "щедри, топли и мили - нежно обгръщащи тялото; защитаващи".

Минутка - има и Троянски кон в цялата картинка: мъжкото облекло. Докато всички мислят, че Лий ще предложи колекция ексклузивно за дамите, а господата ще остави да избират от добрата стара класика, англичанинът всъщност извади колекция от истински освежаващо мъжкия гардероб облекло, въртяща се изцяло около пропорциите.

Роди се звезда! - и то пред очите ни. От никому известен студент/протеже на бившата Креативна на Celine до дизайнера на момент - Даниел Лий изпълни метаморфозата си само за няколко месеца. Подобно на феновете на Old Celine "режима", чийто неформален лидер, Фиби Файло, се издига в култ чрез @OldCeline, поддръжниците на Лий също сформират добра "бойна група" с движението BOTTEGA VENETA by Daniel Lee, а огнището на цялата тази групировка отново се случва в Instagram - @newbottega. Нескромната селекция от инстаграм кадри, възхваляваща моделите на младия дизайнер, разглеждаме по-надолу, задължително с #newbottega>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.