Следва

Какво ново: Louis Vuitton стана най-скъпият бранд на 2019-та

Всички носят: Bottega-та на Даниел Лий

Фенове на "Old Celine" - ликувайте!

All fashion преди 4 години


Даниел Лий, Courtesy of Bottega Veneta

Спасителят е тук и името му е Даниел Лий. 33-годишният Креативен на Bottega Veneta се присъедини към италианската къща през юни 2018-та, но по-ключовото в цялата работа е, че назначението идва като продължение на творческия му път от Céline (вече Celine), където е протеже на Фиби Файло. За никого в модния свят не е тайна, че маса жени и стабилен брой мъже страдат от болестта, която Интернет нарича PPSD: Post-Philo Stress Disorder (пост-Файло-травматичен стрес), откакто Фиби бе заменена на поста си Креативен директор за Celine от Еди Слиман. Ето защо още с първата си колекция за италианците, Лий разбуни духовете сред и иначе пламенните последователи на нашумелия инстаграм профил, своеобразна ода за творчеството на Файло в Celine, @OldCeline. И въпреки че беше пределно ясно, че заедно със себе си, Даниел ще отнесе в Bottega и дискретния шик, дълбокия замисъл при дизайните и грозноватата, но все пак елегантна, естетика от предходната си месторабота, дизайнерът действително задвижва и много неща напред.

Bottega Veneta, преди всичко останало, е изградена върху основите на производството и майсторската обработка на кожи (аксесоарите са в основата на всичко), както и menswear колекциите. Лий наследи Томас Майер, който въведе Bottega в ерата на непоказния лукс (сатенени клъчове, двулицеви кашмирени палта, блузи и ризи, леки като перца). Добре свършената работа на Майер е факт, но Къщата имаше нужда от ребранд - затова и собственикът на Bottega, Kering, потърси широко безизвестния (по онова време) дипломант на Central Saint Martins.

Досущ като Фиби, Даниел също е all about the clothes. Плетените чанти на Майер правят път на гигантически по размер дамски клъчове à la Мери Попинз, контрастиращи си с модернизирани шивачески похвати при костюмите и палтата и строги A-образни поли. След Pre-fall и Fall 2019 колекциите на Лий, от италианския бранд описват работите на новоназначения дизайнер като "щедри, топли и мили - нежно обгръщащи тялото; защитаващи".

Минутка - има и Троянски кон в цялата картинка: мъжкото облекло. Докато всички мислят, че Лий ще предложи колекция ексклузивно за дамите, а господата ще остави да избират от добрата стара класика, англичанинът всъщност извади колекция от истински освежаващо мъжкия гардероб облекло, въртяща се изцяло около пропорциите.

Роди се звезда! - и то пред очите ни. От никому известен студент/протеже на бившата Креативна на Celine до дизайнера на момент - Даниел Лий изпълни метаморфозата си само за няколко месеца. Подобно на феновете на Old Celine "режима", чийто неформален лидер, Фиби Файло, се издига в култ чрез @OldCeline, поддръжниците на Лий също сформират добра "бойна група" с движението BOTTEGA VENETA by Daniel Lee, а огнището на цялата тази групировка отново се случва в Instagram - @newbottega. Нескромната селекция от инстаграм кадри, възхваляваща моделите на младия дизайнер, разглеждаме по-надолу, задължително с #newbottega>>>

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.