Следва

Авторът на логото на Burberry стана модел за Ferragamo

Какво ново: Louis Vuitton стана най-скъпият бранд на 2019-та

Модната къща прескочи титани като Chanel и Hermès

All fashion преди 4 години

Маркетинг агенцията BrandZ публикува рейтинга на най-скъпите модни брандове на 2019 година, оглавен този път от Louis Vuitton с неговите чудно звучащи 47,2 милиарда долара стойност.

В тройката лидери влизат още Chanel и Hermès, съответно оценени на 37 и 31 милиарда долара. 

Десетката на престижния рейтинг, престижен, защото показва кой колко добре се справя на модния пазар в крайна сметка, включва още Gucci (25,3 милиарда долара), Rolex (8,4 милиарда), Cartier (6 милиарда), Burberry (4,7), Dior (4,7), Saint Laurent (3,6 милиарда долара) и Prada (3,5 милиарда). По данни на BrandZ, тази година лукс сегментът на бизнеса с фешън бележи завиден ръст от цели 29%. С най-голям растеж е Saint Laurent — оценката на френската модна къща, оглавена в момента от Антъни Вакарело има ръст с 45% в сравнение с миналата година.

Припомняме, че в началото на юни креативният директор на мъжката линия на Louis Vuitton - Върджил Абло създаде за бранда капсулна колекция, изцяло съставена от дрехи в ярко-оранжев цвят.

Премиерата й е планирано да съвпадне с откриването на ретроспективна изложба на дизайнера в Музея за съвременно изкуство в Чикаго.

More All fashion