Следва

Да или Не: Бялата рокля голи рамене на Катрин?

It shopping list: Прозирни рокли за всяка Хайди, дори да не е Клум

Прозирни, а не прозрачни, защото както учат по-опитните изкусителки като Мерилин Монро, София Лорен и Лиз Тейлър, една жена трябва да бъде облечена секси, да, но никога да бъде гола. Може да е малко, но все пак нещо трябва да се остави на въображението...

Shopping преди 4 години

Открито ни харесва да вярваме и изповядваме тази максима, особено в условията на тенденциозната "прозираща" или see-through мода, която се навърта наоколо от едно определено време насам, за да улучи златната си среда и умереност. С най-отчетлив старт по време на пролетно-летните дефилета за 2018-та, прозрачността, както при материите на дрехите, така и при материалите, от които се изработват аксесоарите (PVC everything времето), си проправя път и към тазгодишните актуални колекции.

При положение, че живеем във време, в което почти нищо не може да се определи като "прозрачно" или открито (от политиката до хората и обратно), та модата ни ли да е такава?

Стигаме до въпроса какво е значението на прозрачната мода в ера, в която социалните мрежи са се разпрострели преудобно в ежедневието ни, а и не дават никаква заявка да си ходят.

Ницше казва, че "всяка философия крие друга философия в себе си; всяко мнение крие някое място; всяка дума е маска". ИЛИ: носим маска за всяка от ролите, които играем в обществото - дали на работа, дали с приятели, или пък именно в социалните мрежи.

Намираме се някак заклещени от собствените си възприятия за света, циклещи в едно постоянно състояние на ума и духа да се представим по някакъв извънземно добър и перфектен начин - себе си като присъствие, постиженията, успехите си и така нататък. Не ни ли кара този тренд, макар и бидейки само тенденция, да направим именно обратното?

Да станеш последовател на прозрачната тенденция не означава просто да следваш тренда, а първо и най-важно, да носиш дрехи, които ти позволяват да покажеш повече от себе си, да покажеш това, което криеш, наяве.

Но как да го направим? Изглежда много лесно в STRAIGHT OUTTA MARKET, в списанията и на големия екран, но в ежедневието няма нищо страшно да правим малки стъпки и да опитваме по едно-две неща - започвайки дори от прозрачните аксесоари. Чантите, например, или очилата. Там са, но ги няма - сякаш нямаме какво да крием.

Като преминали и доказали се в сферата на аксесоарите, скачаме в дълбокото с роклите, ризите и бомбърите. Няма нищо страшно, уверяваме ви. В галерията горе>>> побираме 23 модела, подходящи и за начинаещи, и за по-опитните. Все от леки и галещи материи, все красиви и все адски модерни - няма да сбъркате!

Грешка може да настъпи евентуално в поддръжката им, а повярвайте, без значение дали съсипете нещо от ASOS, или не дай си боже роклята на Zimmermann (24-та в списъка горе), боли еднакво.

Действително не са нужни свръхусилия, за да не роним горчиви сълзи по дреха - само Perwoll Care&Refresh. Материите, високотехнологични, с примеси или изцяло изкуствени, много или по-малко капризни, и Perwoll много се обичат; специалната му Deo-Tech технология надеждно и надлежно се грижи за фешън see-through, и не, придобивки - неутрализира миризмите, осигурявайки свежест, невероятен аромат и по-дълъг живот на попълненията в гардеробите ни!

More Shopping