Излишно много вода: 9 продукта, които намаляват отоците

Излишно много вода: 9 продукта, които намаляват отоците

Всички знаем отлично кои са виновниците, за да се подуваме ужасно в иначе красиви области като глезени, китки, лице - сол, колбаси, някои видове тестени изделия, както и принципната склонност към задържане на вода в организма...

Обаче в днешния материал не ни интересува от какво да бягаме, а към какво да посягаме, ако искаме да предотвратим или намалим отоците или кои са продуктите, които помагат в тази неравна, но достойна битка, особено присъща на дамското съсловие.

Отоците са следствие от прекомерното задържане на течности в организма. Появяват се на лицето, по тялото, както и във вътрешните органи. Последните са и най-опасни. Като цяло, честата оточност свидетелства за нередност в организма и е важен знак за посещение при лекар. Само доктор може да определи причината за отоците и да назначи правилно лечение. Понякога проблемът можем да решим и сами обаче, като просто променим леко системата си на хранене и добавим в рациона някои важни продукти.

Гречка
Гречката (или елда, в количество, например, една чаша), сварена без сол и добавки и хапната вместо солиден обяд, е гаранция, че на сутринта на следващия ден ще се събудите със същото лице, с което сте си легнали. Между другото, елдата е силно препоръчителна храна за бременни жени, именно като ключов фактор в борбата с подуването.

Ябълки
«An apple a day keeps the doctor away», – гласи британската мъдрост. И е точно така. Ябълките са рекордьор сред препоръчителните плодове. Според изследванията, редовната употреба на ябълки намалява риска от развитие на ракови и сърдечни заболявания, способства намаляването на телесната маса и регулира нивото на холестерин в кръвта, подобрява храносмилането и нормализира кръвното. Но, важното в този случай е, че непреработените плодове са отлично средство против оточност. При някои заболявания дори се препоръчват разтоварващи дни само на ябълки, с цел драстично намаляване на отоците и извеждане на излишните течности от тялото.

Ягоди
Ако страдате от дискутирания проблем, то ягодите и производните им раннопролетни плодове заслужават цялото ви внимание, поради съдържащите се в тях изобилни количества калий и магнезий. Те извеждат от организма излишните течности, подобряват сърдечния ритъм, премахват подпухналостта. Освен ягоди, със същите качества могат да се похвалят дивата ягода, вишната, черешата и малината. Тази фантастична четворка е в състояние при други равни условия /непрекаляване със сол, достатъчна физическа активност, отсъствие на сериозни заболявания) от раз да разрешите проблема с отоците. Особено полезно е да го имат предвид тези от нас, които преди лягане обичат добре да си похапнат, да изпият чайник чай с курабийки за десерт и на сутринта да се събудят с два пъти по-грамадно лице от обикновено. Те трябва да опитат да заменят описаното хапване с купичка от любимите ягоди - вкусно, полезно и без последствия.

Чушки

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.