Четиво в четвъртък:

Четиво в четвъртък: "Вечната Амбър" I и II

Бестселърът "Вечната Амбър" с ново издание в два тома...

Родена от незаконна любов и израснала в провинцията, Амбър е безумно красива, целеустремена и смела. На 16-годишна възраст тя е изоставена сама, бременна и бездомна на безпощадните улици на Лондон. В живота й има само една амбиция, която ще постигне с цената на всичко...

Амбър преминава през множество болезнени изпитания. Вкарана е в затвора, споделя постелята на влиятелни мъже и успява да се изкачи до върха, като става графиня от антуража на Чарлс II. Преживяла войни, пожари и чума, Амбър се превръща в силна и безскрупулна жена, готова да постигне всичко. Но въпреки всички трудности, сърцето й остава вярно на единствения човек, когото наистина обича.

"Вечната Амбър" е безспорен бестселър, сравняван с епичната сага на Маргарет Мичъл "Отнесени от вихъра". Забранявана в няколко щата, книгата надминава по продажби всеки американски роман през 40-те години на XX век. Катлийн Уинзор създава един шедьовър, който успява да достигне до сърцата на милиони читатели.

Катлийн Уинзор е родена на 16 октомври 1919г. в Минесота, но израства в Калифорния. През 1938г. завършва университета в Бъркли. По време следването си се омъжва за състезателя по американски футбол Робърт Хервиг, с когото са заедно до 1946г.

На 18-годишна възраст Уинзор изготвя списък с целите си, като сред тях е и желанието й да напише най-продавания роман. Става известна с първата си творба "Вечната Амбър". Автор е на седем други романа, но нито един от тях няма успеха на дебюта й.


Вечната Амбър. Том 1 - Катлийн Уинзор
Дата на издаване: 11 юни 2019 г.
Цена: 17.00 лв.
Брой страници: 480

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.