Следва

Какво да четем: Полезно/Приятно

Е У Ф О Р И Я на италианската режисьорка Валерия Голино от 14 юни в кината

Е У Ф О Р И Я е вторият пълнометражен филм на Голино след режисьорския ѝ дебют с "Мед" (Honey, 2013). С филма "Мед" тя печели многобройни награди, сред които и наградата на Екуменическото жури в Кан, 2013 г.

Movies & TV преди 4 години



А за своя филм Е У Ф О Р И Я, Валерия Голино казва: "Е У Ф О Р И Я е това красиво и опасно усещане, изпитвано от водолази на големи дълбочини: усещане за пълно щастие и пълна свобода. Това е усещане, което трябва незабавно да бъде последвано от решението да се отправим към повърхността, преди да е станало твърде късно, преди да бъдем изгубени завинаги в дълбините..."

Във филма участват любими италиански актьори като Рикардо Скамарчио, Валерио Мастандреа, Изабела Ферари и Жасмин Тринка.



Е У Ф О Р И Я има следните участия в Международни Фестивали:

Номинация в „Особен поглед", Кан 2018;

Номинация Queer Palm за Валерия Голино, Кан 2018 ;

8 номинации за наградите Давид ди Донатело: за най-добър филм, за най-добър режисьор, за най-добър сценарий, за най-добър актьор (Рикардо Скамарчио), за най-добър актьор в поддържаща роля (Валерио Мастандреа), за най-добра музика, за най-добър монтаж;

8 номинации за наградите Silver Ribbon на Италиански национален синдикат на филмовите журналисти 2019: за най-добър филм, за най-добър режисьор, за най-добър сценарий, най-добър продуцент, за най-добър актьор (Рикардо Скамарчио), за най-добра поддържаща актриса (Изабела Ферари), за най-добър монтаж;

2 номинации за наградите Golden Ciak 2019: за най-добър актьор в поддържаща роля (Валерио Мастандреа) и за най-добър монтаж;

Номинация Golden Pyramid за най-добър филм за Валерия Голино, Cairo International Film Festival 2018.

Е У Ф О Р И Я излиза и премиерно от 14 юни в кината:
София - Дом на киното, Одеон, Влайкова и Култура (16 юни)
Пловдив - Лъки Дом на киното
Велико Търново - "Кинополис Искра"
Варна - Фестивален и конгресен център
Каварна- кино "Петър Слабаков"
Благоевгред - кино "Синемакс"

Филмът е включен в Конкурсната програма на 18-И МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ЧЕРВЕНОКРЪСТКИТЕ И ЗДРАВНИ ФИЛМИ. Прожекцията е на 14 юни от 20.15 ч. в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център, гр. Варна.

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 3 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.