Следва

Street style вдъхновения: LOST GIPSY LAND - като от роман на Жул Верн

25 FASHION въпроса: дизайнерът Росица Мршич

На плаж вкъщи а.к.а Иван Асен 22

All fashion преди 4 години

Заставаме под гостоприемната сянка на градския плаж (дизайн шоурум на Нели Митева - ИВАН АСЕН 22) и се потапяме в атмосферата на тематичния моден проект SHAPES OF SANDСрещаме се македонката Росица Мршич, дизайнер, талантливо момиче, фотогенична и красива жена, един от 26-тимата дизайнери, ангажирани в поредния проект на чудесната Нели Митева

Росица представя в рамките на събитието лятната си колекция "HIYOKU". Отличен повод - модата е женствена, лятна, топла, съблазнителна и будеща желание да я имаш в гардероба си - да зададем на госпожица Мршич 25 МОДНИ въпроса. Всички от рубриката са, припомняме, ТУК! 



Росица казва, че е страстен създател на дрехи, влюбен в деликатните и любопитни форми, които разчупват традиционната трактовка на думата красота. Зодия Лъв, винаги в очакване на нови предизвикателства и творчески погъделичквания, тя стартира едноименната си марка през 2009-та и оттогава непрекъснато се опитва да надскочи собствените граници на себеизразяване. За нея модата е начин на мислене и живот всеки ден.

Следват отговорите й на нашите 25 FASHION въпроса , а поредицата свежи като лято снимки направихме, естествено, с удивителния partner in crime Huawei P30 Pro>>>


1. В понятието "Модерно" влагам? 
Росица Мршич: Уникално, индивидуално, свое, различно, нетренди, храбро.

2. Обувките са?
Р.М.: Raoul brand.



3. С начина, по който се обличам, се надявам, че изразявам?
Р.М.: Complex simplicity. Търся изчистен, но в същността си сложен начин на обличане. С интригуващи детайли, при които 'less is more'. Повече графика и форма, отколкото декорация. Нося дрехи, които са лежерни и женствени, не искам 'stiff' и твърде пипнат външен вид. 

4.Никога не бих сложила върху себе си?
Р.М.: Uh, tough question. Генерално, искам да експериментирам с облеклото и нямам никакви предразсъдъци относно това, което нося. Пробвам и избирам от всичко, и защо да не е така? Знам само, че 'long and evening dress' получава Не! от мен. 



5. Любимата фешън находка?

Р.М.: Shoes and accessories!



6. Фешън придобивката, към която имаш силен сантимент?
Р.М.: Много скъп подарък от приятел, уникална черна рокля от негова Haute Couture колекция, която е timeless и която винаги нося с удоволствие. 



7. Модният аксесоар, който бих подарила на сватбата на приятелка?
Р.М.: Вероятно колие, за мен това е най-впечатляващият fashion аксесоар. 

8. Никога не нося?
Р.М.: Strong colours. Moята палитра е black and white, с примес на blue and some fuchsia.



9. Най-яркото стил вдъхновение?
Р.М.: Inspiration is to be found anywhere and everywhere.

10. Кое от 'must have' фешън нещата няма в гардероба на Росица?
Р.М.: Не ме интересуват 'must-have' нещата, защото са огледало на тенденциите, които пък отминават бързо. Моите лични must-have pieces са вече в гардероба ми.



11. По-малкото повече ли е?
Р.М.: Винаги. Освен за стиловете на, например, Anna Piaggi и Iris Apfel, които със своите more is always better доказаха, че са силно вдъхновяващи, при това с отличен вкус. Тоест, съвършенството е постижимо и в комбинацията на различни стилове, но винаги по-доброто е less.

12. Демокрация или класика в модата и стила?
Р.М.: Класиката, провидяна въпреки демокрацията. Различност, свой език, свобода по отношение на външния вид - това следва да е изборът! 



13. Модата е универсалният език на?
Р.М.: На истинските fashion любители!

14. Визитната картичка на стила е?
Р.М.: Търси, намери, направи го лично!  

15. Модерното е последният етап преди натруфено? Къде е границата?
Р.М.: Границата е там, където ние решим да я поставим. Зависи до каква степен искаме да задържим модерното, да се водим модерни. За храбрите модни explorers границите са по-далечни, за останалите - less is more.



16. Има ли "правилни обувки" и управляват ли те света?
Р.М.: O, да, правилните обувки за всеки тоалет и повод. Без тях няма как да се получи добър total look.

17. Модата като начин на бягство или лишаване от свобода?
Р.М.: Аз избирам бягството, като добрият feeling in my own skin.

18. По дрехите посрещат..., по какво ТЕ изпращат?
Р.М.: The message we send with what we wear, is the message that we want to be understood by.



19. Елегантност или снобизъм, има ли отлика?
Р.М.: Голяма! Elegance comes naturally, докато снобизмът няма отличителност, нито характер. Да следваш нещо сляпо означава, че не си разбрал какво следваш. 

20. Когато искаш да изглеждаш зашеметяващо, обличаш... ?
Р.М.: Dress IN my best dress. I love dresses, and I feel very confident wearing one. Particularly black ones! And match them with the perfect shoes!



21. Роб на марки?
Р.М.: Nikogas!

22. Как разбираш израза "много е фешън"?

Р.М.: За мен anti fashion is the the best fashion. Не робувам на трендове и не ме интересува повърхностната страна на популярните сезонни тенденции. Обичам да нарушавам правилата и да не припадам по стереотипите в модата. 



23. Не можеш без дрехите/обувките на... ?
Р.М.: Собствените. Всеки ден, навсякъде, по всеки повод. Може би само когато съм на морето, мога да ги оставя в гардероба.



24. Коя епоха в модата би искала да се завърне отново?
Р.М.: 20-те и 50-те години на 20-ти век. 

25. Разпознаваме твоята модна линия по...?
Р.М.: Женствеността, архитектурните линии, софистицираността, извънвремевата ететика и the strong visual signature...



Новата дизайнерска изложба ще остане в шоурума на ИВАН АСЕН 22 до 30 юни с работно време понеделник-петък 16:00-20:00 ч., в събота и неделя: от 14:00-20:00 ч.

На 22.06 предстои "Hybrid Shades" на OFF Limits Studio, а на 29.06. Наталия Живкова от Jar & Jam ще закрие с колекцията си "Flashback".

Модели на Росица Мршич може да видите и намерите на www.rosica-mrsik.com

More All fashion