Следва

Street style вдъхновения: LOST GIPSY LAND - като от роман на Жул Верн

25 FASHION въпроса: дизайнерът Росица Мршич

На плаж вкъщи а.к.а Иван Асен 22

All fashion преди 4 години

Заставаме под гостоприемната сянка на градския плаж (дизайн шоурум на Нели Митева - ИВАН АСЕН 22) и се потапяме в атмосферата на тематичния моден проект SHAPES OF SANDСрещаме се македонката Росица Мршич, дизайнер, талантливо момиче, фотогенична и красива жена, един от 26-тимата дизайнери, ангажирани в поредния проект на чудесната Нели Митева

Росица представя в рамките на събитието лятната си колекция "HIYOKU". Отличен повод - модата е женствена, лятна, топла, съблазнителна и будеща желание да я имаш в гардероба си - да зададем на госпожица Мршич 25 МОДНИ въпроса. Всички от рубриката са, припомняме, ТУК! 



Росица казва, че е страстен създател на дрехи, влюбен в деликатните и любопитни форми, които разчупват традиционната трактовка на думата красота. Зодия Лъв, винаги в очакване на нови предизвикателства и творчески погъделичквания, тя стартира едноименната си марка през 2009-та и оттогава непрекъснато се опитва да надскочи собствените граници на себеизразяване. За нея модата е начин на мислене и живот всеки ден.

Следват отговорите й на нашите 25 FASHION въпроса , а поредицата свежи като лято снимки направихме, естествено, с удивителния partner in crime Huawei P30 Pro>>>


1. В понятието "Модерно" влагам? 
Росица Мршич: Уникално, индивидуално, свое, различно, нетренди, храбро.

2. Обувките са?
Р.М.: Raoul brand.



3. С начина, по който се обличам, се надявам, че изразявам?
Р.М.: Complex simplicity. Търся изчистен, но в същността си сложен начин на обличане. С интригуващи детайли, при които 'less is more'. Повече графика и форма, отколкото декорация. Нося дрехи, които са лежерни и женствени, не искам 'stiff' и твърде пипнат външен вид. 

4.Никога не бих сложила върху себе си?
Р.М.: Uh, tough question. Генерално, искам да експериментирам с облеклото и нямам никакви предразсъдъци относно това, което нося. Пробвам и избирам от всичко, и защо да не е така? Знам само, че 'long and evening dress' получава Не! от мен. 



5. Любимата фешън находка?

Р.М.: Shoes and accessories!



6. Фешън придобивката, към която имаш силен сантимент?
Р.М.: Много скъп подарък от приятел, уникална черна рокля от негова Haute Couture колекция, която е timeless и която винаги нося с удоволствие. 



7. Модният аксесоар, който бих подарила на сватбата на приятелка?
Р.М.: Вероятно колие, за мен това е най-впечатляващият fashion аксесоар. 

8. Никога не нося?
Р.М.: Strong colours. Moята палитра е black and white, с примес на blue and some fuchsia.



9. Най-яркото стил вдъхновение?
Р.М.: Inspiration is to be found anywhere and everywhere.

10. Кое от 'must have' фешън нещата няма в гардероба на Росица?
Р.М.: Не ме интересуват 'must-have' нещата, защото са огледало на тенденциите, които пък отминават бързо. Моите лични must-have pieces са вече в гардероба ми.



11. По-малкото повече ли е?
Р.М.: Винаги. Освен за стиловете на, например, Anna Piaggi и Iris Apfel, които със своите more is always better доказаха, че са силно вдъхновяващи, при това с отличен вкус. Тоест, съвършенството е постижимо и в комбинацията на различни стилове, но винаги по-доброто е less.

12. Демокрация или класика в модата и стила?
Р.М.: Класиката, провидяна въпреки демокрацията. Различност, свой език, свобода по отношение на външния вид - това следва да е изборът! 



13. Модата е универсалният език на?
Р.М.: На истинските fashion любители!

14. Визитната картичка на стила е?
Р.М.: Търси, намери, направи го лично!  

15. Модерното е последният етап преди натруфено? Къде е границата?
Р.М.: Границата е там, където ние решим да я поставим. Зависи до каква степен искаме да задържим модерното, да се водим модерни. За храбрите модни explorers границите са по-далечни, за останалите - less is more.



16. Има ли "правилни обувки" и управляват ли те света?
Р.М.: O, да, правилните обувки за всеки тоалет и повод. Без тях няма как да се получи добър total look.

17. Модата като начин на бягство или лишаване от свобода?
Р.М.: Аз избирам бягството, като добрият feeling in my own skin.

18. По дрехите посрещат..., по какво ТЕ изпращат?
Р.М.: The message we send with what we wear, is the message that we want to be understood by.



19. Елегантност или снобизъм, има ли отлика?
Р.М.: Голяма! Elegance comes naturally, докато снобизмът няма отличителност, нито характер. Да следваш нещо сляпо означава, че не си разбрал какво следваш. 

20. Когато искаш да изглеждаш зашеметяващо, обличаш... ?
Р.М.: Dress IN my best dress. I love dresses, and I feel very confident wearing one. Particularly black ones! And match them with the perfect shoes!



21. Роб на марки?
Р.М.: Nikogas!

22. Как разбираш израза "много е фешън"?

Р.М.: За мен anti fashion is the the best fashion. Не робувам на трендове и не ме интересува повърхностната страна на популярните сезонни тенденции. Обичам да нарушавам правилата и да не припадам по стереотипите в модата. 



23. Не можеш без дрехите/обувките на... ?
Р.М.: Собствените. Всеки ден, навсякъде, по всеки повод. Може би само когато съм на морето, мога да ги оставя в гардероба.



24. Коя епоха в модата би искала да се завърне отново?
Р.М.: 20-те и 50-те години на 20-ти век. 

25. Разпознаваме твоята модна линия по...?
Р.М.: Женствеността, архитектурните линии, софистицираността, извънвремевата ететика и the strong visual signature...



Новата дизайнерска изложба ще остане в шоурума на ИВАН АСЕН 22 до 30 юни с работно време понеделник-петък 16:00-20:00 ч., в събота и неделя: от 14:00-20:00 ч.

На 22.06 предстои "Hybrid Shades" на OFF Limits Studio, а на 29.06. Наталия Живкова от Jar & Jam ще закрие с колекцията си "Flashback".

Модели на Росица Мршич може да видите и намерите на www.rosica-mrsik.com

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.