Следва

Умберто Леон и Карол Лим напускат Kenzo

Онлайн гигантът събра най-големите в модата на истински спектакъл

Grande...

Runway преди 4 години

Въпрос: Как празнуваш 90-та годишнина и затваряш Pitti Uomo?

Отговор: Каниш няколко хиляди гости (по груба оценка 4000) на хълмовете извън Флоренция до Piazzale Michelangelo и спиращата им дъха гледка към града за модна феерия.

Точно по този начин онлайн гигантът LuisaViaRoma отбележи десетте десетилетия живот из луксозни дизайнерски дрехи, аксесоари, обувки и прочее.

Екстравагантността е единствената дума, която може да опише и то не оптимално, случилото се снощи. 102 визии, от които 61 дамски и 22 мъжки модела. Грандиозното дефиле, събрало едни от най-големите имена в модата, отбеляза и дебюта в организирането на ревю на Карин Ройтфелд и CR Runway. Екипът на добре позната френска модна редакторка и сина й Владимир предложи компилация от някои от най-значимите визии за есенния сезон, предлагани в магазина LuisaViaRoma, както и редица винтидж дизайни: Три изключителни кутюр сватбени рокли от Къщата на Christian Lacroix, черни ризи и бели блузи от архивната фондация на Gianfranco Ferré, трио визии от Helmut Lang, както и ретро дизайни на Karl Lagerfeld и Mugler.


Събитието се откри с арията на "Връщане във Флоренция" от "La Rondine" на Пучини, след което моделите се спуснаха по черната, лъскава котешка пътeчка, която бе по-дълга от футболно игрище. Спектакъл, истински подарък за феновете на модата, не само заради архивните дизайни, а и заради имената, които ги показаха: Ирина Шейк, Бела и Джиджи Хадид, Вито Серети, Наташа Поли, Каролина Куркова, Алесандра Амброзио, Даутцен Крос, Стела Максуел, Джоан Смолс и много, много други. Зрителите на модния подиум дори видяха и Парис Джексън, щерката на Джако, в ролята й на модел.

Грандиозното ревю за 90-та годишнина на LuisaViaRoma разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.