Следва

Майкъл Полан. Човекът, който знае какво да яде и как

Пълно пречистване

Бърз ответен удар срещу натрупаните с месеци мазнини в организма може да бъде нанесен само за 48 часа. Да...

All About Life преди 14 години

Бърз ответен удар срещу натрупаните с месеци мазнини в организма може да бъде нанесен само за 48 часа. Да, колкото й да не ти се вярва, за толкова малко време ще се очистиш от всички вреди в организма си. Но условието е месо, риба, сирене и млечни продукти да замениш с плодове и зеленчуци.

Разбира се, можеш да си позволиш малки дози варен ориз, препечена филийка черен хляб, зехтин екстра върджин и чаша безкофеиново кафе.

От изключителна важност е консумацията на течности, които да извършват прочистваща функция като сок от грейпфрут, пюре от зеленчуци и зеленчуков бульон, които поддържат биохимичното равновесие в организма.

Пийте натурална минерална вода всяка сутрин, на стайна температура и преди ядене. В продължение на деня заменете водата със зелен чай, който стимулира лимфатичната система и подпомага отделянето на излишните течности и намаляването на излишните килограми.

За седмичната програма се фокусираме върху хипокалоричната диета, състояща се от половин килограм плодове и 400 грама зеленчуци на ден, които да се справят със задържането на течности и натрупването на излишни хранителни вещества.



Какви плодове? Диня – естествен диуретик, лимон – природен профилактичен продукт и червени плодове (череша и ягода), които се борят с целулита и предотвратяват разрушаването на колагена. С по-малко храна и повече растителни протеини нещата стават.

Но важното е да се избират зеленчуци според сезона: горчива цикория и зелена салата и зелен лук са идеален вариант за предпазване от всякакви заболявания на отделителната система. Пресните зеленчуци, богати на витамини и фибри пречистват и подобряват храносмилането. Маруля, копър, целина, репички и рукола имат освежаващи качества и оказват силна съпротива на гастро-проблемите.



Когато към платото от зеленчуци се добави и сос от кисело мляко, се поддържа нивото на полезните бактерии, които съставят първата естествена преграда срещу токсини, вредни вещества и заболявания на хранителните пътища. В менюто за пречистване не е изпуснато мястото на семките от слънчоглед, ориз, моркови, авокадо и банани – всички източници на витамин В6 – спомагащи за правилната обмяна на веществата и постигането на перфектна фигура.

Съвети:

В списъка със забранени храни остават: кафе, сол, чай-стимулатори, маргарин, газирани напитки, млечни продукти, захар и бяло брашно, шунка, салами, хот дог, сладки и солени десерти, сладолед, кракери, пица и спагети. Внимавайте и с комбинирането на хрaни, които повишават Ph на организма – горчиви и сладки плодове, плодове и протеини и т.н. Наблегнете повече на семена, зеленчуци и сушени плодове. За овкусяване на ястията изполавайте предимно зехтин екстра върджин.

More from View Sofia

More All About Life