Следва

My Style: Радостина Д., руса, нахална и млада

Trend report: Костюмар(к)и

Костюмът от две части неизменно присъства сред тенденциите през последните няколко сезона, включително и за настоящия пролетно-летен.

Fashion преди 4 години


Matthew Adams Dolan

Независимо от прочита - дали в по-стандартен вариант от сако и панталони, или пък с пола, както бе страшно актуално през изминалата есен, костюмът не отстъпва своите позиции, но пък за сметка на това разнообразява естетиката си. Ако сега ярките цветове, придружени от пастелите и властващото над почти всичко бежово, диктуват основното настроение, то една конкретна дизайн интерпретация набира популярност сред дизайнерските дефилета, но и не само - набор от хай стрийт брандове усилено популяризират мини тренда. Става въпрос именно за костюмът с къси шорти, които доста адекватно спрямо сезона, заместват дългите панталони.


Emilia Wickstead


Michael Kors

Позната още като еквивалент на британската училищна униформа, модерната вариация на костюма идва в различен стайлинг при всяко едно от имената, които подкрепят новата гледна точка. Това важи както за самия силует - той може да бъде стандартен с блейзър в свободен силует и бермуди, така и по-втален и дори скъсен, както прави Michael Kors например, но и още за допълващите го детайли, тук основно визираме обувките - равни или на висок ток.


Maryam Nassir Zadeh

Най-традиционен и доближаващ се до стандартния костюм, който носим редовно - този в свободен и леко издължен силует, е прочитът на Tibi, Matthew Adams Dolan, Roberto Cavalli и дори Marc Jacobs, ако се абстрахираме от преувеличените аксесоари и големите копринени панделки. Докато унгарският бранд Nanushka, както и Elie Saab пък имат по-разчупена интерпретация по отношение на визията - при първите това са кимоното и сайклинг шортите, а при вторите и двата основни елемента биват обшити с изобилие от пайети>>>


Monse


Tibi


Marc Jacobs


Roberto Cavalli


Elie Saab


Nanushka

More Fashion