Следва

R.I.P Глория Вандербилт

My Style: Радостина Д., руса, нахална и млада

Girls just wanna have fun

All fashion преди 4 години



Име:
Радостина Дочева
Образование: Инженер по електроника
Занимание: Собственик на Demand Artists, бутикова агенция за електроннa музикa и chef готвачи на знаменитости
Зодия: Овен
Години: dirty thirty three


Обувки Sophia Webster от UK

Освен че говори много и то на 4 езика (испански, италиански, руски, английски),  е създател на събитията Erotika /алтернативни партита, вдъхновени от отдавна изгубения блясък на електронната музика, когато всичко беше желание, очаквания и копнеж/, лети по света (и у нас) за различни музикални фeстивали и food събития. Живее между София и Ибиса, обича да пазарува, търси истинска любов и интересни хора.


Рокля №1 купих от един бутик в Ибиса в стрария град

Хващаме Радостина не "up in the sky", a удобно разположена в прекрасния й дом в София, заобиколена от характерни за нея дизайн комбинации, много изкуство,  както и четири специално подбрани визии за рубриката ни My Style.


Рокля № 2 от frea.bg, обувки Gucci

Следва в редовете  Р.  в естествения й хабитат -  да се чете "блясък и прелест" >>
p.s. благодарим за гостоприемството и приятната атмосфера! 



V.S.: Откъде е това убийствено черно-бяло кресло?
Р.Д.:
Купих го преди 5 години в магазин Абракадабра в Пловдив, който беше собственост на една изключителна жена, дизайнер и реставратор, с която впоследствие станахме приятелки.

V.S.: Ами роклята?
Р.Д.:
От Frea Vintage, мисля, че е от 90-те години, намерих я на един от базарите, които магазинът прави и доста често съм "избухвала" с нея.



V.S.: Очевидно е, че имаш отношение към детайла и дизайна, още с позвъняването се усеща. Какво "подари" последно на дома си? Респективно, на себе си, на своя гардероб? На нейно величество Кухнята дори?
Р.Д.:
Преместихме се да живеем в този слънчев апартамент декември месец и трябваше да си подарим цялостно обзавеждане. За кухнята трябва да питате г-ца Кацарова, там е нейното царство. Лично за мен, скоро ще ходя до Милано на шопинг за YSL обувки (усмихва се).



V.S.: Виждаме, че еротиката заема видно място в твоитe къща/свят - изписана с неон над жълтия ти кадифен диван, какво значение има за теб?
Р.Д.:
Еротика е името на партитата, които организирам в Европа и това всъщност е неоновото лого. Пътувайки навсякъде по-света и ходейки на безброй събития установих, че липсва нещо... и това е точно еротичното. Исках да внеса малко цвят, загадъчност, флирт, високи токчета, пайети, тежки парфюми и дълги нощи с електронна музика и танци.

V.S.: Имаш и много изкуство по стените. Каква е историята на картините?
Р.Д.:
Те са събирани от мен и от Божана /бел.ред. Кацарова/ от многобройните пътувания, някой път даже сме носили едни и същи картини от различни места, и сега имаме по няколко копия в шкафовете.

V.S.: Любим художник?
Р.Д.:
Матис, бих живяла в неговите картини, също така и Дейвид Хокни и най-вече творбите му, изобразяващи басейн и хора в Лос Анжелис. В момента той е най-скъпо продаваният жив художник. Радвам се за него, защото не трябваше да умре преди да стане известен (смее се).

V.S.: Откъде те хващаме да се прибираш?
Р.Д.:
Берлин! Бях там за един дълъг уикенд с една от добрите ми приятелки, която долетя от Коста Рика само за тези три дни. Имаше доста смях, и, разбира се, танци.

V.S.: Какви впечатления си донесе?
Р.Д.:
Накратко, беше болка и удоволствие по едно и също време.

V.S.: А fashion придобивка?
Р.Д.:
Нямах абсолютно никакво време за пазаруване този път.

V.S.: Интересно ни е да научим най-красивата модна дума, за която се сещаш, на някой от петте езика в CV-то ти.
Р.Д.:
 Според мен, най-модерната дума и нещо, на което всички ние трябва да се научим, е да бъдем Humble (скромни). Без значение какво сме направили, къде сме били, как сме облечени, с кого сме в даден момент, скромността би ни направила още по-красиви, съпричастни и едни истински classy жени и мъже.



V.S.: Къде по света е най-добре за шопинг? Препоръки за дестинации, шопинг турове, бутици?
Р.Д.:
Ибиса е доста добро място, Флоренция, Милано, Берлин. Бутиците, които бих препоръчала са: Le Studio Ibiza, Luiza Via Roma Florence, Тhe Apartment Berlin, както и различни винтидж базари.



V.S.: Какво най-често се хващаш, че си купуваш, пътувайки?
Р.Д.:
Събирам си най-грозните магнити за хладилник, които мога да намеря в магазините. Имам огромна колекция. Иначе съм забелязала, че почти винаги се връщам с някоя крещяща рокля.

V.S.: А докато си в тук в София? Откъде пазаруваш?
Р.Д.:
В София предимно пазарувам от секънд хенд винтидж магазина Frea.bg , собственичката Ренета ми е една от най-добрите приятелки и винаги ми намира страхотни аутфити за различни поводи, а когато тя няма време, аз се заравам в купищата дрехи, за да търся находки.



V.S.: Изкусителните визии много ти отиват! Не всеки има късмета да му стоят естествено и небрежно. Какви дрехи може да се каже, че преобладават в гардероба ти?
Р.Д.:
Хаха, благодаря ви! Обожавам когато жените могат да носят секси и предизвикателни дрехи и въпреки това да изглеждат стилно. Пошлият вид никога не ми е бил по вкуса.
В гардероба ми има доста дънки, които комбинирам с тениски с някакво послание на тях. Също така, имам много рокли, които ми дават женственноста, която ми трябва, имайки предвид, че през половината ден трябва да мисля и работя като мъж.



V.S.: Имаш ли много неща от специфични материи - така модерни напоследък - с примеси, технологични изкуствени влакна, найлон, трикотаж? Ние сме страшни фенове, но признаваме, моментът с поддръжката е деликатен...Ти как се грижиш за тях?
Р.Д.:
Доста се позамислих, и мисля, че единственото изкуствено нещо в гардероба ми е едно еко палто на Alice & Olivia, което купих в Амстердам, и което е най-шареното палто на света. За него се грижат в химическото чистене. Когато го нося, всички казват УАУ! Използвам го за важни зимни срещи.





За вкъщи, Perwoll Care&Refresh е истински умното и практично решение, когато става въпрос за грижа на деликатните модерни тъкани - високотехнологични, с примеси или изцяло изкуствени, много капризни като цяло. 




V.S.: Петте придобивки, за които мечтаеш?
Р.Д.: В 
wish листа ми са: велурени черни YSL обувки с много високо токче, куфар AWAY, Kirin Hatae червена макси рокля с изобразени китайски лъвове, малка парти чанта на Prada и последно - слънчеви очила на Kuboraum.







V.S.: Какво НЕ пропускаш да добавиш за получаване на перфектна визия?
Р.Д.:
Пръстени и трите ми обици, които са от различни държави и са символи на различни религии, винаги съм с тях.



V.S.: Твоите основни MUST елементи?
Р.Д.:
Gucci обувки, парфюм Santal 33 на Le Labo и широка усмивка.

Бяла блуза Зара, полата - винтидж от 60-те години и шал от винтидж магазин в Москва.

V.S.: Не съществува сила на Земята, която да те накара да облечеш/обуеш...
Р.Д.:
 CROCKS. /Бел. ред. които, макар и най-грозни на света, най-бързо се продават - вижте статията ни по темата!/.

V.S.: Визия, която не би свалила никога?
Р.Д.:
Бял топ, пола на цветя под коляното, високи обувки и кърпата ми за глава.





V.S.: Кой е перфектният аутфит за първа среща?
Р.Д.:
Нещо консервативно, но без сутиен.

V.S.: А перфектният мъжки такъв?
Р.Д.:
Бяла тениска, сини дънки и кецове.

V.S.: Какво прави един мъж FANTASTIC?
Р.Д.:
Мисля, че трябва да направим цяла статия за този Фантастик-индивид-на-изчезване.

Все пак, нека се опитам "to make the long story short" :

Чувство за хумор и самоирония, интелект, стил на обличане, хубаво тяло, музикална и арт култура (това за мен е може би едно от най-важните неща), да е намерил работата, която го прави щастлив, да знае кой е, да живее и да присъства на това, което се случва около него във всеки един момент. Обобщено: да си е тузар.

V.S.: 1,2,3 - духчето от лампата излиза, какво си пожелаваш?
Р.Д.:
Да съм щастлива!



V.S.: А на нас?
Р.Д.:
Щастие, да ви идват много нови идеи и да се срещате с хора, които ви интригуват и вълнуват.

More All fashion