Следва

Модната битка на Първите: Коя е по-стилна - Макрон или Зеленская?

R.I.P Глория Вандербилт

актриса, дизайнер & модел...

All fashion преди 4 години

Американска актриса, модел, художник, писател и един от първите дизайнери на сините джинси, Глория Вандербилт си отиде от нашия свят на 95-годишна възраст след сериозна борба с коварната болест рак.


"Глория Вандербилт беше необикновена жена, която обичаше живота и го живееше според собствените си условия“, каза синът й, ТВ водещ на CNN и писател, Андерсън Купър.

"Често в живота си тя се чувстваше самотна, но в края на пътя си не бе сама, а заобиколена от красота, семейство и приятели.", допълни още той.

Трудното детство на Глория Вандербил, наследница на един от най-богатите родове в Америка, е основа на мини-серила Little Gloria, който в средата на 80-те става особено популярен и получава шест номинации "Еми".


Глория Вандербилт е известна и като основател на марката Gloria Vanderbilt, под която тя произвежда първите дизайнерски дънки, обувки, парфюми, ликьори и други. Тя е била женена четири пъти, включително за известния режисьор Сидни Лумет. Смята се, че образът на Холи Голайтли от култовия роман "Закуска в Тифани" на Труман Капоти е вдъхновен именно от Глория Вандербилт.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.