Следва

Ф като Фалшиво. Кратка история на най-изкусните фалшификатори, които светът познава

ONE DANCE WEEK представя носителя на голямата награда на Чешката танцова платформа - Мартин Талага

На 4 октомври в Дом на културата “Борис Христов”, в Пловдив, гостува чешкият хореограф със спектакъла си “СОМА”.

Events преди 4 години

В това танцувално дефиле главният герой е тялото. Ще го видим в цялата му прелест и грозота, възможности и ограничения. Какво може да каже човешкото тяло? И какво не може да изрази?



„За пореден път Мартин Талага не се опитва да угоди, удовлетвори или – съзнателно или неволно – да възнагради зрителя. Ето защо неговата творба се усеща толкова искрена и чиста… Освежаващи, изчистени движения, функционално осветление, пространството, декорите, концепцията на хореографията – сурово и ново. Това ни води до една неочаквана дестинация – инсталация от движения“ . – Ян Кодет

Мартин Талага работи в областта на физическия театър и съвременния танц като хореограф и изпълнител. През годините си сътрудничи с утвърдени танцови и театрални компании, сред които LATERNA MAGIKA – Национална танцова компания на Чехия, чешките компании VerTeDance, Spitfire Company, Radim Vizváry и Вера Ондрашикова, както и Csaba Molnár (Унгария), Матю Роджърс (САЩ) и много други.



Автор е на няколко самостоятелни продукции, сред които “Thirsts”, “FAUNUS” и “SOMA” - носител на две чешки награди за танц. Талага създава хореографии за други театри и компании – от камерни спектакли до големи продукции и мюзикъли.

Спектакълът “СОМА”, който е част от специалната програма на ONE DANCE WEEK 2019, e носител на голямата награда на Чешката танцова платформа през 2018 г. Пърформанс, отличаващ се с изчистен танц и хореография, техническа прецизност, функционално осветление и декори. Представянето на “СОМА” се случва в партньорство с Чешки център - София.

Билети за “СОМА” ще намерите онлайн в мрежата на EpayGo, както и на касите на EasyPay.
Събитието във Facebook следете тук.

Мартин Талага гостува в България с подкрепата на Чешки център - София.
 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.