Следва

Not for sale: Chanel отрече слуховете за продажба

Порасналите момчета на Versace

typical...

Runway преди 4 години

За пореден сезон както при мъжките, така и при дамските колекции Донатела се вдъхновява от архивите на къщата, които тя експлоатира по безброй начини - винтидж лога, стари рекламни кампании, познатите ни до болка, но все така ефектни принтове, анималистични мотиви и прочее. Добре изпитаното старо работи безпогрешно, а самата Госпожа Версаче умее да го разиграва в нови, вълнуващи прочити.

Освен естетиката от времето на брат й, обвързана стилистично с 90-те години на миналия век, за сезон Пролет/Лято 2019-та при мъжете Донатела посочва като вдъхновение периода на съзряването на момчето в мъж - надрастването на стилове, тук изразено буквално в хибридни силуети като аутфит от наполовина каре и деним, или кожа и вълнен плат, разполовени през средата съответно в цял двуреден костюм или палто и панталони. Тук има още съпоставяне между леопард и принт на коли, винил и tie-dye техника, цветни кристали и дори неонови оттенъци, а дамските визии, показани редом с мъжките, се движат в синхрон с общото цяло.

Типично в Versace стила, почти всеки елемент от колекцията е минат под влиянието на принт или лъскав финиш и блясък в ярка, но иначе непринудена светлина. Без да изневерява на корените си, Донатела се заиграва с редовните Gianni Versace детайли, които изпод нейното ръководство, се позиционират върху черните вратовръзки и принтираните копринени ризи като фини кристали. Дори слънчевите очила с жълти, оранжеви, зелени или сини стъкла са винтидж дизайн за къщата, който Джани създава през 90-те.

Принтовете, за които споменахме по-горе, се разполагат по почти всяка една повърхност в колекцията - барокови и пейзли, отпечатаните стари рекламни кампании и всякакви други идеи, които Донатела е сметнала за уместни. За смелия си подход, говорещ за сексуалност, тя заявява следното: "Абсолютно естествено е да искаш да те наблюдават и да бъдеш желан. Всяка част на тялото може да бъде красива и затова е важно да подчертаваме най-добрите си особености. И това не се отнася единствено до цветовете или обувките, а до поведението."

Цялата колекция за пораснали момчета, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.