Следва

Lunchtime shopping: Дивата прерия

Not for sale: Chanel отрече слуховете за продажба

money talks...

All fashion преди 4 години

Главният финансов директор на Chanel - Филип Блондьо, категорично отрече слуховете за продажба на френска Къща, които се появиха в началото на юни.

Малко след като ръководството на групата LVMH и експерти определиха, че цената на компанията в момента възлиза на около 100 милиарда евро, из фешън средите моментално се заговори за евентуално ново начало за лейбъла.


"Chanel не е за продан", каза Блондьо.

"Модната Къща не се подготвя и за IPO (първото публично предлагане на акции). И не искам да повтарям това за стотен път тази година", добавя още той в официално изявление.

"Цифрите, които споделяме, показват, че стратегията ни за развитие е точно обратното на подготовката за продажба или IPO", завърши финансовият директор.

Междувременно, президентът на LVMH - Бернар Арно, също от години признава, че няма абсолютно никакви намерения да откупува Chanel от настоящите собственици - братята Wertheimer.

Иначе, други цифри относно модния лейбъл сочат, че дизайните под покровителство на покойния вече Карл Лагерфелд са ударили близо 11 милиарда в продажби.

More All fashion

Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

All fashion преди 1 седмица

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 1 седмица

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 1 седмица

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю