Следва

Lunchtime shopping: Дивата прерия

Not for sale: Chanel отрече слуховете за продажба

money talks...

All fashion преди 4 години

Главният финансов директор на Chanel - Филип Блондьо, категорично отрече слуховете за продажба на френска Къща, които се появиха в началото на юни.

Малко след като ръководството на групата LVMH и експерти определиха, че цената на компанията в момента възлиза на около 100 милиарда евро, из фешън средите моментално се заговори за евентуално ново начало за лейбъла.


"Chanel не е за продан", каза Блондьо.

"Модната Къща не се подготвя и за IPO (първото публично предлагане на акции). И не искам да повтарям това за стотен път тази година", добавя още той в официално изявление.

"Цифрите, които споделяме, показват, че стратегията ни за развитие е точно обратното на подготовката за продажба или IPO", завърши финансовият директор.

Междувременно, президентът на LVMH - Бернар Арно, също от години признава, че няма абсолютно никакви намерения да откупува Chanel от настоящите собственици - братята Wertheimer.

Иначе, други цифри относно модния лейбъл сочат, че дизайните под покровителство на покойния вече Карл Лагерфелд са ударили близо 11 милиарда в продажби.

More All fashion