Следва

54 милиона души ще съпреживеят A to JazZ 2019 заедно с нас!

Какво да четем: Ние, децата от гара "Берлин"

На 12 тя започва да експериментира. На 14 е пристрастена към наркотиците. Сутрин е на училище, следобед ходи да проституира. Майка й не подозира нищо...

Books преди 4 години

Една световна класика за първи път на български ни представя издателство „Замония”. Житейската история на Кристиане Ф. – Ние, децата от гара „Берлин”.


Книгата вече може да се похвали с милиони тиражи в над 25 държави по света. Масовата аудитория я смята за нещо като класическо четиво по темата наркотици, „спрямо което „Трейнспотинг” изглежда като продукция на Дисни” и силно препоръчително четиво както за млади хора, така и за техните родители.

Ние, децата от гара „Берлин” е турбулентна история от първо лице за двойствения живот на Кристиане Фалшерино – един жесток и оголен разказ за наркосцената в Берлин през 70-те, за първата вълна млада хора, пострадали от появата на твърдата дрога. За младежи, продрусали още като тинейджъри и впоследствие започнали да проституират, за да финансират зависимостта си към наркотиците. Въпросите, които повдига книгата, не могат лесно да бъдат подминати и засягат проблемите, пред които е изправено съвременното ни общество - проблеми на младите хора, на родителите, на липсата на адекватни решения.

Текстът е базиран на протоколни записи на част от героите в книгата, стилът е прям и въздействащ, неподправен, на места противоречив и жаргонен, което му придава именно онзи силен глас на истинските истории. По книгата има създаден филм със саундтрака на Дейвид Боуи, който e паметен за живота на Кристиане, а косвено и изобщо е част от живота на онова поколение.


More Books