Следва

#ootd: С вкус на Hubba Bubba

Отказаха "запазената марка" на adidas

III

All fashion преди 4 години

Европейският съд отказа да признае логото на adidas от три паралелни ленти като търговска марка, защитена от европейското право.

Причината за това решение е, че на трите ивици на спортната марка им липсват "достатъчно характерни черти, които могат да бъдат защитени като търговска марка."


Това е втори опит на спортния гигат за запазена марка, през 2016 година Европейското бюро за интелектуална собственост реши да не регистрира три-лентовото лого като търговска марка.

"Въпреки че сме разочаровани от това решение, ние високо го оценяваме и ще бъдем благодарни за полезни съвети, които съдът ще ни даде, за да защитим още повече отличителните ни три ленти, които непрекъснато се използват за етикетиране на продуктите ни", гласи официално изявление на adidas.

Иначе, причината за делото е спорът между adidas и белгийския производител на обувки Shoe Branding Europe BVBA, чието лого (две успоредно наклонени ивици), по мнението на германската марка, е твърде напомнящо за добре познато световно спортно лого. През 2009 г. Shoe Branding Europe BVBA в крайна сметка защитава правата върху двете си ивици и оттогава компаниите съдят.

More All fashion