Анджелина Джоли стана редактор на Time

Анджелина Джоли стана редактор на Time

editor's life...

44-годишната Анджелина Джоли е не само известна актриса, но и специален посланик на добра воля на ООН за бежанците. А вече и редактор в списание Time. Вчера иконичното издание публикува статия, която звездата написа по повод Световния ден на бежанците, който се отбелязва днес.

В нея актрисата повдига въпроса за разграничението между бежанци и мигранти и отбеляза, че в момента тази разлика е твърде неясна и политизирана.

"Всеки заслужава справедливо отношение, но трябва ясно да разберем разликата. Бежанците бяха принудени да напуснат страната си поради преследване, война или насилие. А мигрантите са се решили на тази крачка, за да подобрят живота си. Някои лидери нарочно използват термините "бежанец" и "мигрант", като по този начин създават враждебни нагласи в общността към посетителите. Можем да осигурим строг граничен контрол и справедливи, хуманни имиграционни политики, като същевременно изпълняваме отговорността си да помагаме на бежанците", изразява мнение Анджелина.

Преди няколко дни Джоли посети бежански лагер на границата между Колумбия и Венецуела, където се срещна и с колумбийския президент Иван Дуке, а след това говори на пресконференция, в която призова лидера на страната да помогне на деца без гражданство от конфликта между Венецуела и Колумбия.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.