28 цитата в доказателство на тезата, че по-малкото ВИНАГИ е повече

28 цитата в доказателство на тезата, че по-малкото ВИНАГИ е повече

"Изведи ме вън от всяка сложност,
научи ме пак на простота"

Атанас Далчев, Молитва

Всичко започва и свършва с "LESS IS MORE". Във време на визуален и информацонен излишък, най-общо казано, съзнанията и очите ни все повече милеят за откровена простота, обикновеност и непринуденост. Семпли цветови палитри, по-малко шум, по-малко хаос, повече изчистени пространства, повече смислена реч. Комбинирани, тези концепции създават усещане за изчистеност и обикновеност, които на свой ред помагат в постигането на максимално въздействие на посланието, което искаме да изпратим към Вселената.

"Семплотата означава да се изведем от всичко очевидно и да добавим повече смисъл", казва специалистът в сливането на бизнеса, дизайна и технологиите Джон Мейда.

МИСЛИМ МАЩАБНО В MACRO РЕЖИМ
Излъчваме посланието си чрез приближени като под микроскоп кадри с много наситени цветове, дребни детайли и macro поглед; подкрепяме с думи, изречени в доказателство на тезата, че по-малкото ВИНАГИ е повече - в литературата, в изкуството, в модата, в архитектурата, в живота изобщо. По темата говорят Джулия Робъртс, Ивон Шуинар, Лао Дзъ, че дори и Кая Гербер.

"Минимализмът не предполага да не притежавате нищо. Означава да не позволявате на нищо да притежава вас."
Джошуа Бекер, писател

"По-малкото е повече. Трябва да носите обеци или гривни, но не и двете."
Адина Портър, актриса

"Понякога по-малкото е повече. Понякога става въпрос за семето. Замислете се за гигантското дърво, което намирате за толкова красиво - започнало е от едно просто семенце."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.