Следва

V

Big Mac, малки картофки и Vetements, моля!

break the rules. break the system.

Runway преди 4 години

38-годишният Демна Гвасалия представи поредната крайно еклектична колекция на Vetements за сезон Пролет/Лято 2020. Hotspot-ът този път? McDonald's на Шанз-Елизе в сърцето на Париж.

Гостите - настанени уютно на масите на ресторанта за бързо хранене с по шейк в ръка, докато през тях преминават момчета и момичета от специалните сили, ченгета, колоездачи, емо деца, нърдове, дори и булка, и всички възможни силно преувеличени стрийт герои в естествения им хабитат - Макдоналдс. Не стига това, ами поканата за дефилето беше презерватив!


Гвасалия многократно е казвал, че Vetements е модел за улична мода, а самият той се интересува от използването на модата за комуникация и изразяване. Разбира се, и този път креативният не се отклони от принципите си.

"Това беше нещо повече от поредното забележително шоу на Демна. Това беше политическа декларация срещу всяка система за натиск. Истинското изкуство, гений. Той може да наруши всяка рамка и правило", възкликнаха след шоуто почитатели на дизайнера.

Висшата мода, представена насред заведение за бързо хранена разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.