Следва

Да или Не: На Saint Laurent тирбушонът?

Y/Project е религия и не ни остава нищо друго, освен да се молим пред олтара на Глен Мартенс

Като сравнително млад мастър, Глен Мартенс заслужава слава и почести, а дори още повече, защото не ламти за внимание.

Shopping преди 4 години

В последното си шоу, мъжка мода Пролет 2020, дизайнерът - дипломант от Central Saint Martins колежа с Лондон - се фокусира върху това да предостави възможност на носещите го, тоест на носещите дизайните му, да обличат моделите, като създават визии с необикновени и регулируем, приспособими кройки.

Презентиран в палитра от убити цветове, line-up-ът представя серия от плетени пуловери с прошнуровани връзки, оувърсайзд парашутни шорти, 90-тарски избелели деним разновидности и копринени бандани.

Както винаги, присъства и брилянтно чудноват обрат в лицето на финиша на доста от моделските визии - джинси в ретро "татков" стил и лоуфъри с подчертано удължен силует.

Презентацията се помества в парижката протестантска църква Oratoire du Louvre - откъдето и вземаме повод да "канонизираме" Мартенс като светец - под звуците на "L’Amour Est un Oiseau Rebelle" на Bizet, отчасти в изпълнение на Beaker от Мъпетите. Y/Project Spring 2020 Menswear може да се обобщи като шоу, в което хуморът "спъва" грандиозността не на всеки километър, но поне на всеки ъгъл. За какво говорим? В галерията горе>>>

More Shopping