Следва

Ридли Скот ще снима филм за династията Гучи

Еволюцията на Маккуин или как се отразява глобалното затопляне на модата

Ледовете се топят, коралите умират...

All fashion преди 14 години

Ледовете се топят, коралите умират, температурата се покачва, правителствата се бавят, а учените си скубят косите. Това е състоянието на света в момента – ефектите на глобалното затопляне стават все по-осезаеми, а климатичните прогнози не вещаят подобрение.

Песимистите, оптимистите и реалистите говорят за това какво може и какво не може да се направи, но дизайнерите като Alexander McQueen вече имат планове за това как ще сме облечени в наближаващия безледен свят.

Спектакълът се казва Plato’s Atlantis (Spring Summer 2010) и се развива на голям подиум, по който се движат два зловещи видео робота. На голямо кино платно се прожектира видео материал на световноизвестния фотограф Ник Найт, а цялото събитие може да се гледа на живо през сайта на Найт – www.showstudio.com.

Визията на McQueen за бъдещето е директно свързана с еволюцията. Далече назад в историята човечеството произлиза от земноводните, а след като ледовете по полюсите изчезнат, хората ще трябва да се приспособят отново към водата.



Модните последствия от глобалното затопляне според Маккуин са неизменно свързани със животинските форми и цветове. Моделите носят предимно къси рокли с дигитален принт на кожата на влечуги – змии, гущери и крокодили. Има и изцяло „морски” облекла – с делфини и акули, както и мотиви от насекоми. Дрехите са изработени с помощта на дигитални технологии, но може би най-интересната част от шоуто са обувките.



Огромни и органични, шарени и лъскави, високи и зооморфни, обувките разкриват най-добре основната идея – очаква ни биологична хибридизация със земноводните. Гротескните форми и „нечовечността” на обувките най-добре представят позицията на McQueen – престои болезнена промяна във всички сфери на обществото.

Въпросът е готови ли сме за нея?

Цялото шоу можеш да гледате през сайта на McQueen: http://alexandermcqueenlive.showstudio.com/

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.