Следва

The Fashion Awards: Наоми Кембъл става "Модна икона"

Стрийт модата в луксозния прочит на Hermès

Вероник Нишаниан, начело на мъжката линия на Hermès, демонстрира по-лежерна естетика за следващия пролетно-летен сезон, отколкото по принцип сме свикнали да наблюдаваме.

Runway преди 4 години

Тя споделя, че се повлиява от стрийт модата, затова настроението в старата френска къща е осезаемо модерно, но това съвсем не означава, че колекцията може да бъде сравнена на едно ниво със стрийт модата като цяло. Hermes се отличава от всичко останали брандове в луксозния спектър по отношение не само на майсторство, но и още подход и преценка, съобразена преди всичко с традициите на името и моментните нужди на пазара.

Според Вероник в основата на новата мъжка колекция стоят панталоните. Тя се захваща със стандартния чино дизайн и експериментира с него, добавяйки лек, но забележим обем, а палитрата е основно неутралната бежово-каки, както и типично мъжкото бяло-синьо райе в лек поплин плат. Внимателно скулптурираните силуети се подчертават от добре обмислени детайли като копринените шалчета - разпознаваем, ако не и иконичен, елемент за старата френска къща от самото й начало. Те, разгледани в свежата пролетна палитра на жълто, циклама, оранжево и синьо, придружават почти всяка една от визиите, небрежно завързани около шиите на моделите над свободно разкопчаните ризи.

Плетивата също са силно застъпени и идват с подчертан ретро привкус, благодарение на геометричните мотиви, навяващи усилено за 60-те години на миналия век, а палитрата запазва общия свеж летен тон и се разполага в тоновете на жълто, синьо и розово. Връхните дрехи пък са изработени от високотехнологични материи в свободни и дори оувърсайзд кройки в кафяво или тъмнозелено. Ризите са друг интересен елемент от общото заради сливащите се различни мотиви в един модел. Принтовете са взаимствани отново от архивните копринени шалове на къщата, напълно различни едни от други, но в същата палитра, което ги кара да работят в абсолютен синхрон>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.