Следва

Lunchtime shopping: Всичко, от което се нуждаем за през юли

Nous t'aimons, Simon! Честити десет, Jacquemus!

genius...

Runway преди 4 години

За шоуто в чест на 10-та годишнина от основаването на марката си,Симон Порт Жакмюс заведе гостите си в Южна Франция.

Вместо изтънчена локация, избра истинско лавандулово поле, а вместо подиум - розова пътечка. И това бе абсолютно достатъчно, за да превърне дефилето на Jacquemus в най-силното шоу на сезона.

Новата колекция на младия французин включва мъжки и дамски дизайни, оувърсайз костюми, рокли от техника за плетене на една кука, бермуди и мини-поли с интересно изнесени джобове, както и креации изработени от пижамна материя.

Силуетът е на пиедестал, деконструкцията, също. Принтовете са посветени на местните пейзажи или на игривия артишок. Аксесоарите пък, така иконични за марката, са под формата на кръгли кутии за бисквити от едно време, лавандулови сашета или популярните мрежи за пазаруване.

"Тази колекция изобщо не е за Прованс. Става дума за кодовете на Къщата, за другите места, за всички тези жени, които ме вдъхновяват и са прекалено облечени, и за тези момчета, които носят прекалено много принтове, но все още изглеждат готино", споделя дизайнерът.

"Исках място, което прилича на пощенска картичка. За мен беше важно да превърна това клише като лавандулово поле в нещо артистично, затова тази розова лента минава през средата подобно на инсталация на съвременното изкуство от Кристо, или картина на Дейвид Хокни", допълни още Жакмюс.

Иначе, смеем да кажем, че 29-годишният дизайнер е реализирал успешно визията си в бързо развиващ се бизнес. За тази година се очаква да генерира продажби между 23 и 25 милиона евро, в сравнение с 12-те милиона от миналата година, което се дължи отчасти на експлозивното търсене на аксесоарите, като най-продаваната чанта Chiquito, например.

Юбилейното дефиле на Jacquemus напомни на забележителните ревюта от едно време на Пиер Карден в далечни места като пустинята Гоби. "Пиер Карден е човек, на когото винаги съм се възхищавал", признава си пък Симон, който все още е онзи "непослушен млад мъж", който излиза от пътя, за да се открои от тълпата. А вчера вечерта застана на върха на света!


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.