Следва

We love: Vans-ки с Фрида Кало

ПРОДАВА СЕ: W Magazine за $10 милиона, Стефано Тонки не влиза в сделката

Condé Nast продаде W Magazine + нов Главен редактор

All fashion преди 4 години

Condé Nast продаде дъщерното издание на Vogue, W Magazine, в сделка, която вече дава резултати - нов Главен редактор. Сара Муунвс, дъщеря на позорно отлъчения бивш Генерален директор на CBS Лес Муунвс.


Сара Муунвс вдясно

Сара, досегашен директор "Стил" в изданието, ще застъпи на мястото на Тонки, който пък се оттегля след девет години начело - информация от пресцентъра на новия собственик на изданието Future Media Group, компания, управлявана от Изпълнителния директор на Surface Magazine, Марк Лотенберг.


Сара с баща си, Лес Муунвс, съпругата му и детето им

Муунвс работи начело на стайлинг отдела в W от 2017-та насам с предходен стаж в Vogue и T: The New York Times Style magazine. Сара е първата жена, заставаща начело на изданието в 47-годишната му история. В галерията горе>>> разглеждаме кратко портфолио на някои от най-добрите й стайлинг подвизи от Архива на W.


Стефано Тонки

Тонки от своя страна, по данни на New York Post, се опитал да събере свой собствен тийм от инвеститори, който да участва в търга. Очевидно не успява, а името му не фигурира и в списъка от придобивки, които Future Media Group купува, наред с изданието. Условия и подробности около протичането на продажбата не се разкриват, но експерти оценяват сделката на $9 до $10 милиона.

W се присъединява към другите две издания на Лотенберговата Future Media Group - дизайнерското списание Surface и Watch Journal, трейдинг издание. И двете списания досега са оперирали под крилото на друго дружество на Лотенберг - Surface Media.

"W винаги е бил необикновен и визионерски арбитър на стила", казва Лотенберг в официалното си изказване. "Убедени сме, че W ще послужи като перфектно допълнение към останалите публикации в портфолиото ни."

Condé Nast, което притежава правата на Vanity Fair и The New Yorker, пусна W за продажба още миналата година заедно с изданията Brides и Golf Digest, поради загуби, спадове и съкращения. Golf Digest се продаде на Discovery за приблизително $30 милиона миналия месец, а Brides на Dotdash през май, част от корпорацията на Бари Дилър, която прекрати издаването на печатната версия.

Оувърсайзд форматът и интригуващото съдържание помогнаха на изданието да изгради уникална за формата си, нишова публика в последните години, но въпреки това W страда под натиска на огромната конкуренция на пазара. Модната индустрия устойчиво измества рекламните си кампании в дигиталните издания, което утежнява положението, а допълнителен натиск (основно финансов) идва и оттам, че W играе второстепенна роля до Vogue в йерархията на издателството си.

При годишните продажби се наблюдава тенденция за десеторно намаляване от 2013-та насам. Новите собственици заявяват намеренията си да продължат да поддържат високи продажби на печатните издания, но успоредно с това се стремят да разширят дигиталния формат.

Засега редакционните офиси на W остават на територията на Condé Nast в сградата на Световния търговски център 1 с единствената цел и надежда по-голямата част от работещите в изданието да склонят да бъдат част от новата компания, издават още от New York Post.

Condé Nast ще продължава да менажира дигиталните и видео реклами до края на календарната година, казва Изпълнителният им директор Роджър Линч.

More All fashion