Следва

We love: Vans-ки с Фрида Кало

ПРОДАВА СЕ: W Magazine за $10 милиона, Стефано Тонки не влиза в сделката

Condé Nast продаде W Magazine + нов Главен редактор

All fashion преди 4 години

Condé Nast продаде дъщерното издание на Vogue, W Magazine, в сделка, която вече дава резултати - нов Главен редактор. Сара Муунвс, дъщеря на позорно отлъчения бивш Генерален директор на CBS Лес Муунвс.


Сара Муунвс вдясно

Сара, досегашен директор "Стил" в изданието, ще застъпи на мястото на Тонки, който пък се оттегля след девет години начело - информация от пресцентъра на новия собственик на изданието Future Media Group, компания, управлявана от Изпълнителния директор на Surface Magazine, Марк Лотенберг.


Сара с баща си, Лес Муунвс, съпругата му и детето им

Муунвс работи начело на стайлинг отдела в W от 2017-та насам с предходен стаж в Vogue и T: The New York Times Style magazine. Сара е първата жена, заставаща начело на изданието в 47-годишната му история. В галерията горе>>> разглеждаме кратко портфолио на някои от най-добрите й стайлинг подвизи от Архива на W.


Стефано Тонки

Тонки от своя страна, по данни на New York Post, се опитал да събере свой собствен тийм от инвеститори, който да участва в търга. Очевидно не успява, а името му не фигурира и в списъка от придобивки, които Future Media Group купува, наред с изданието. Условия и подробности около протичането на продажбата не се разкриват, но експерти оценяват сделката на $9 до $10 милиона.

W се присъединява към другите две издания на Лотенберговата Future Media Group - дизайнерското списание Surface и Watch Journal, трейдинг издание. И двете списания досега са оперирали под крилото на друго дружество на Лотенберг - Surface Media.

"W винаги е бил необикновен и визионерски арбитър на стила", казва Лотенберг в официалното си изказване. "Убедени сме, че W ще послужи като перфектно допълнение към останалите публикации в портфолиото ни."

Condé Nast, което притежава правата на Vanity Fair и The New Yorker, пусна W за продажба още миналата година заедно с изданията Brides и Golf Digest, поради загуби, спадове и съкращения. Golf Digest се продаде на Discovery за приблизително $30 милиона миналия месец, а Brides на Dotdash през май, част от корпорацията на Бари Дилър, която прекрати издаването на печатната версия.

Оувърсайзд форматът и интригуващото съдържание помогнаха на изданието да изгради уникална за формата си, нишова публика в последните години, но въпреки това W страда под натиска на огромната конкуренция на пазара. Модната индустрия устойчиво измества рекламните си кампании в дигиталните издания, което утежнява положението, а допълнителен натиск (основно финансов) идва и оттам, че W играе второстепенна роля до Vogue в йерархията на издателството си.

При годишните продажби се наблюдава тенденция за десеторно намаляване от 2013-та насам. Новите собственици заявяват намеренията си да продължат да поддържат високи продажби на печатните издания, но успоредно с това се стремят да разширят дигиталния формат.

Засега редакционните офиси на W остават на територията на Condé Nast в сградата на Световния търговски център 1 с единствената цел и надежда по-голямата част от работещите в изданието да склонят да бъдат част от новата компания, издават още от New York Post.

Condé Nast ще продължава да менажира дигиталните и видео реклами до края на календарната година, казва Изпълнителният им директор Роджър Линч.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.