Следва

Профил/Анфас: Манол Лазаров - българският World Class Барман за 2019

Кехлибарената одисея на Huawei P30 Pro

Ярките слънчеви цветове на кехлибара, древногръцкият историк Никий описва като "втвърдени капчици пот, формирала се на Земята със залязването на Слънцето в морските вълни", а друг гръцки писател твърди, че са втвърдени сълзи от очите на герои и божества.

All About Life преди 4 години

Неслучайно всички представители на магията, вълшебствата, тайнствата и чародействата често са накичени с кехлибарени огърлици и други накити - за тях се вярва, че са мощни енергийни източници, а притежаването им се свързва с величествена сила и почитание. В Омировата Одисея ухажорите на Пенелопа се опитват да я омаят и впечатлят с подаръци, изпращат слугите си "през девет планини в десета", за да донасят кой от кой по-величествен подарък, достоен за красотата й. Въпреки че тя отклонява предложенията и даровете им един подир друг, за една по-специална огърлица Омир пише, че е "богато украсена с кехлибарени нанизи, които блестят, сякаш със слънчеви лъчи".

Със същите тези слънчеви лъчи "изгрява" на българския пазар и новата дългоочаквана разновидност на флагманския модел на Huawei - P30 Pro. Серията P е синоним на иновативен и модерен дизайн, а за последните два месеца тотално преобърна представите за възможностите на мобилната фотография и видеография. Най-новото му превъплъщение идва у нас с цвета Amber Sunrise, ексклузивно за версията с 256GB вътрешна памет.

Дизайнът на цялата серия P30 следва философията на срещата на субективните човешки сетива с необозримата красота на природните феномени. Огромното разнообразие на постоянно променящи се цветове и форми на света около нас се отразява в нашия вътрешен свят от сложни и по своему цветни емоции. Серията е в унисон с думите на архитекта Франк Лойд Райт: "Изкуството е откриване и развитие на базовите природни принципи в красива форма, която човекът може да използва", а както разбираме, и с Омировите песни.

Цветът Breathing Crystal отразява колорита на безкрайните кристални езера, цветовете Black и Aurora са вдъхновени от непрогледната нощ и красотата на Северното сияние, а най-новият цвят Amber Sunrise е вдъхновен от топлите и обгръщащи цветове на кехлибарено лятно небе по време на изгрев Слънце. От тази серия знакови градиенти именно Amber Sunrise се оказва най-труден за пресъздаване. Улавянето на красотата на изгрева в корпуса на топ смартфона, отнема повече от шест месеца. Резултатът вече е наличен в България.

More All About Life