Следва

We love: Ева и Санти за Parents

Главният дизайнер на iPhone напуска Apple

Oops...

All About Life преди 4 години

Главният дизайнер на Apple - Джонатан Айв ще напусне компанията преди края на тази година.

"След почти 30 години работа и безброй проекти, аз се гордея, че сме създали процеси, култура и екип от дизайнери в Apple, които нямат равни. Apple вече е по-ярка, по-силна и по-талантлива от всякога в историята си", казва Айв.

Оказва се, че той всъщност напуска "отхапаната ябълка на Джобс", за да създаде собствено студио LoveFrom, което е планирано да стартира през 2020 година. За момента от Apple обявиха, че отговорности на Джонатан ще бъдат споделени от вицепрезидента на индустриалния дизайн Евънс Канки и вицепрезидента на интерфейсния дизайн Алън Дай, които ще докладват на директор по операциите Джеф Уилямс, въпреки че досега Айв директно е комуникирал с Тим Кук.


Джонатан Айв се присъединява към Apple през 1992 година. Той е "главен виновник" за на дизайна на първите модели iPod, iPhone, iMac и Macbook, както и за развитието на iOS7 интерфейса. Освен това Джони, както го наричат всички в технологичния гигант, работи и по Apple Watch и новия кампус Apple Park.

Любопитно е да отбележим, че след обявяването за оттеглянето на дизайнера акциите на Apple спаднаха с 1%.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.