Следва

Lunchtime shopping: Три от най-скъпите

Кметът на Киото помоли Ким Кардашян да преименува марката си за бельо

fashion scandal...

All fashion преди 4 години

Кметът на Киото, Дайсаку Кадокава, публикува официално изявление, в което се обърна към Ким Кардашян с молба да преименува новата си марка стягащо бельо Kimono.

Откакто лансира лейбъла си, риалити звездата получи сериозна доза критики и обвинения за културно присвояване поради факта, че кимоно е името на традиционната японска дреха.

"Кимоно е традиционна етническа рокля, която отразява нашата богата същност и история, и е създадена благодарение на постоянните усилия и изследвания на нашите предшественици", казва Кадокава в изявлението.

"Това е част от нашата култура, която съхраняваме целия си живот и внимателно прехвърляме поколение на поколение. Освен това кимоното е продукт на изработка, която символизира чувството за красота, сила на духа и ценности, присъщи на всички японци", допълва още той.

Кметът отбелязва, че Киото активно насърчава включването на „културата на кимоно“ в Списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО и приканва Ким да посети този японски град, за да разбере истински японската култура и чувствата, които изразява в изявлението.

More All fashion