Следва

Черната контрадикция на Мария Грация Кюри

Trend Report: Шапките на Пролет/Лято 2019-та

put a hat on it...

All fashion преди 4 години

Ако се съгласим, че шапката е един от най-широко застъпените аксесоари за настоящия пролетно-летен сезон, то тогава съвсем спокойно можем да заявим, че тя доста успешно надскача първоначалния си замисъл, а именно защитната функция. Букетът от стилистични интерпретации, който дизайнерите поднасят обхваща почти всеки един възможен прочит на тематиката.


Valentino

Valentino с гръм и трясък се включва в тенденцията с помощта на силно преувеличения силует и дизайнерски замах, с който Пичоли се е доказал през годините. Той не е единственият обаче, който решава да борави с прекомерен обем. Rodarte, Simone Rocha и Erdem не отстъпват по разточителство на италианския си колега, но за разлика от Valentino, чиято интерпретация, с достатъчно екстравагантност наум, би могла да се пренесе на някой плаж на Лазурния бряг, то гореспоменатите имена с още по-голямо разточителство и доловима викторианска нотка, рисуват обеми от ново естество. Маниерът на стилизиране с воал или шал, под или над шапката пък влиза в отделна мини тенденция, която разискваме в детайли ТУК!


Emilia Wickstead


Max Mara

При Emilia Wickstead пък, въпреки ярките цветове, подходът е доста минималистичен. Същото важи и за Max Mara, където шалът върши функцията на шапка в изцяло черната и много елегантна визия. В пълен контраст на тази естетика са дизайните на Dolce&Gabbana, които пазят традициите си и работят в смели и цветни принтове, а за Пролет/Лято 2019-та това е 90-тарският рибарски дизайн в синьо-червени флорални мотиви.


Dolce&Gabbana


Moschino

Един от най-често срещаните, а и най-интересно изглеждащи модели, е именно boater шапката, чиято изискана ретро естетика безпроблемно се вписва в колекциите на Moschino, Saint Laurent и Marc Jacobs, съответно в различни размери и декорации, с воал или без, драматичен обем или олекотено, почти кежуал, звучене>>>


Saint Laurent


Marc Jacobs

More All fashion