Следва

Черната контрадикция на Мария Грация Кюри

Trend Report: Шапките на Пролет/Лято 2019-та

put a hat on it...

All fashion преди 4 години

Ако се съгласим, че шапката е един от най-широко застъпените аксесоари за настоящия пролетно-летен сезон, то тогава съвсем спокойно можем да заявим, че тя доста успешно надскача първоначалния си замисъл, а именно защитната функция. Букетът от стилистични интерпретации, който дизайнерите поднасят обхваща почти всеки един възможен прочит на тематиката.


Valentino

Valentino с гръм и трясък се включва в тенденцията с помощта на силно преувеличения силует и дизайнерски замах, с който Пичоли се е доказал през годините. Той не е единственият обаче, който решава да борави с прекомерен обем. Rodarte, Simone Rocha и Erdem не отстъпват по разточителство на италианския си колега, но за разлика от Valentino, чиято интерпретация, с достатъчно екстравагантност наум, би могла да се пренесе на някой плаж на Лазурния бряг, то гореспоменатите имена с още по-голямо разточителство и доловима викторианска нотка, рисуват обеми от ново естество. Маниерът на стилизиране с воал или шал, под или над шапката пък влиза в отделна мини тенденция, която разискваме в детайли ТУК!


Emilia Wickstead


Max Mara

При Emilia Wickstead пък, въпреки ярките цветове, подходът е доста минималистичен. Същото важи и за Max Mara, където шалът върши функцията на шапка в изцяло черната и много елегантна визия. В пълен контраст на тази естетика са дизайните на Dolce&Gabbana, които пазят традициите си и работят в смели и цветни принтове, а за Пролет/Лято 2019-та това е 90-тарският рибарски дизайн в синьо-червени флорални мотиви.


Dolce&Gabbana


Moschino

Един от най-често срещаните, а и най-интересно изглеждащи модели, е именно boater шапката, чиято изискана ретро естетика безпроблемно се вписва в колекциите на Moschino, Saint Laurent и Marc Jacobs, съответно в различни размери и декорации, с воал или без, драматичен обем или олекотено, почти кежуал, звучене>>>


Saint Laurent


Marc Jacobs

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.