Следва

Mediterraneo di La Perla

Черната контрадикция на Мария Грация Кюри

Are clothes modern?

Runway преди 4 години

Сюрреалистични изненади с фини феминистки оттенъци се крият във всеки един детайл от кутюр дефилето на Мария Грация Кюри, която с помощта на художничката Пени Слингър, "подари" на публиката си истинско приказно изживяване.

Този път всичко се върти около Dior и архитектурните елементи, с лек примес на модерно изкуство. Иначе, типичните дизайни дестилирани с нови мотиви по каталожното есе на куратора Бернар Рудофски от 1947-ма, в което той извършва антропологични изследвания върху това защо човечеството променя телата си и използва модата за това.

"Дрехите са проект, проект за къщата - вашето тяло", казва главната креативна на френската марка.

За колекцията висша мода за Есен 2019-та Кюри изучава контраста между минимализма и декорацията с изискани дизайни с широки пропорции и плътни тъкани. Цветовата гама е сведена почти изцяло до черното, а чрез извличането на нюанса дизайнерката поставя акцент върху формата и изобилието от текстури.

Черно кадифе, сребърно ламе, луксозен жакард, лакирана органза и дантела се превръщат в съблазнителни рокли на богини, които излъчват съвременна лекота. А дали дрехите са модерни? Решаваме в галерията горе>>>, където е цялата изкусна колекция на Dior Couture.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.