Следва

Да или Не: Визията на Катрин за Уимбълдън?

Стил урок на седмицата: Романтика в разгара на лятото

summer lovin`...

All fashion преди 4 години

В разгара на лятото отново преразглеждаме една от любимите класики, доказала се като работеща във времето и то не в един или два стилистични прочита. Говорим именно за неостаряващата комбинация от джинси и красив топ, която в зависимост от сезона, може да бъде преразгледана по безброй начини. Пролет/Лято 2019-та обаче има своето специфично изискване към вида на топа и това е романтичната естетика. Тя може да се чете в няколко различни направления, но свързващите линии най-често са следните - квадратно или сърцевидно деколте, преувеличен обем в ръкавите, едра английска дантела или ретро флорални принтове за основа.

От smart до casual, съчетанието може да влезе в различни роли, веднъж щом много добрата основа е положена - съобразен с тенденциите силует в горната част и хубав плътен деним с висока талия. А след това, в зависимост от аксесоарите, прочитът може да търпи промени, които да го вкарат от ежедневната до вечерната стилистика с малко помощ от страна на аксесоарите.

Макар и съвсем нетрудно, интерпретацията може да бъде категоризирана като statement такава, ако се наблегне на прекалено романтична естетика или дръзка във формите такава, както се наблюдава в част от кадрите по-долу. Освен обемни ръкави, дизайните могат да имат още дълбоко изрязани деколтета в нестандартна форма, както и да са изработени от ефирни прозрачни материи като органза и шифон, или пък да бъдат декорирани от много и големи панделки. Други две вариации пък, радващи се на страхотен интерес в социалните мрежи, са ретро на вид облечените копчета, преминаващи по цялата дължина топа или неговите ръкави, както и още свободно падащите ризи с възел, които специално заради настоящата колекция на френския бранд Jacquemus са особено популярни.

More All fashion