Следва

Да или Не: Визията на Катрин за Уимбълдън?

Стил урок на седмицата: Романтика в разгара на лятото

summer lovin`...

All fashion преди 4 години

В разгара на лятото отново преразглеждаме една от любимите класики, доказала се като работеща във времето и то не в един или два стилистични прочита. Говорим именно за неостаряващата комбинация от джинси и красив топ, която в зависимост от сезона, може да бъде преразгледана по безброй начини. Пролет/Лято 2019-та обаче има своето специфично изискване към вида на топа и това е романтичната естетика. Тя може да се чете в няколко различни направления, но свързващите линии най-често са следните - квадратно или сърцевидно деколте, преувеличен обем в ръкавите, едра английска дантела или ретро флорални принтове за основа.

От smart до casual, съчетанието може да влезе в различни роли, веднъж щом много добрата основа е положена - съобразен с тенденциите силует в горната част и хубав плътен деним с висока талия. А след това, в зависимост от аксесоарите, прочитът може да търпи промени, които да го вкарат от ежедневната до вечерната стилистика с малко помощ от страна на аксесоарите.

Макар и съвсем нетрудно, интерпретацията може да бъде категоризирана като statement такава, ако се наблегне на прекалено романтична естетика или дръзка във формите такава, както се наблюдава в част от кадрите по-долу. Освен обемни ръкави, дизайните могат да имат още дълбоко изрязани деколтета в нестандартна форма, както и да са изработени от ефирни прозрачни материи като органза и шифон, или пък да бъдат декорирани от много и големи панделки. Други две вариации пък, радващи се на страхотен интерес в социалните мрежи, са ретро на вид облечените копчета, преминаващи по цялата дължина топа или неговите ръкави, както и още свободно падащите ризи с възел, които специално заради настоящата колекция на френския бранд Jacquemus са особено популярни.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.