Следва

Кратък моден разбор: Цветните визии на Деси Радева в Китай

Римската екстраваганца в памет на Карл Лагерфелд

Fendi <3 Karl...

Runway преди 4 години

След Седмицата на висшата мода в Париж, която официално приключи днес, заклетите фешън поклонници се преместиха в Рим, където се състоя стилната екстраваганца на Fendi в памет на дизайнера Карл Лагерфелд, който почина през февруари тази година.


Сред звездните гости на дефилето около Колизеума бяха Катрин Зита-Джоунс и дъщеря й Карис, Джейсън Момоа, Сюзън Сарандън и много други, а на модния подиум се появиха Кандис Суанпуул, Кая Гербер, Витория Серети и много други.

За специалното шоу в памет на легендарния дизайнер стана известно още през пролетта. И въпреки че за много Лагерфелд се свързва с Chanel и грандиозните експозиции в Grand Palais, италианската столица има много специално значение за модното наследство на Кайзера.

Именно тук се проведе едно от най-зрелищните и запомнящи се дефилета в най-новата история на модата - представянето на колекцията на Fendi от сезона Есен/Зима 2016-та, заради която фонтанът Ди Треви бе превърнат в моден подиум.


За шоуто-посвещение на Лагерфелд, Силвия Вентурини Фенди пренесе гостите си във Вечния град, за да представи кутюрна линия наречена „Зората на романството“, която включва общо 54 образа - в памет на 54-те години, които Лагерфелд е посветил на марката.


Самата колекция се превърна в своеобразен трибют не само за дизайнера, но и на историята на модната Къща. Като любопитното е, че запазената марка на лейбъла - кожите не заеха специално място, такова бе дадено на връзката на Fendi със света на изкуството и културата. Така принтовете в колекцията са вдъхновени от мозайките на мраморните подове на римски дворци и църкви.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.