Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 08.07 - 14.07

Големите любовни истории: Кийра Найтли и Джеймс Райтън

Второто бебе на двойката е на път. Кийра е по-хубава от всякога. Бракът е в своята шеста година, а любовната история плаче за разказване.

Love преди 4 години

Тя е на 34, холивудска красавица от А-листа, той е на 35, английски музикант. Еднакви на ръст, те създават усещането за отдавнашно родство, сякаш се познават от хилядолетия, играли са си заедно от 17-ти век насам и се обичат от време оно.

Поводът да се заровим дълбоко в тази история за страст и сбъдване е елегантната поява на бременната Кийра на парти на Chanel по-миналия месец, облечена в кремава, фино прозирна дреха от модната къща, отлично подчертаваща новите й майчински извивки, и сияеща от ухо до ухо. Актрисата и съпругът й се държат за ръце, както мечтае да се държи целокупното човечество, и от време на време погалва наедрялото си коремче. Двойката вече отглежда голямата си дъщеричка Еди, която навърши 4 през май. Найтли се омъжи за Райтън, кийбордист на групата Klaxons, на интимна церемония в градчето Мазан във Франция на 4 май 2013-та. Преди това двамата са сгодени година.

“Беше кратка служба и съвсем малко хора", споделя присъствал на тържеството. ”Церемонията бе водена от кмета на селото и се проведе точно преди обед, с продължителност 30 минути. Кийра беше прекрасна, в много красива, много елегантна рокля.”

Каква точно? От тюл, без презрамки, до коляното и с класически Шанел жакет. Това, съчетано с ниски обувки и пусната коса, повдигната отстрани с маргаритки. Еди се ражда две години по-късно.

Потаен нрав
"Да, нося пръстен. Това е единственото, което мога да кажа за личния си живот", е фразата, която характеризира най-добре отношенията на британската актриса с ПР-а и пресата. За влюбванията и разделите си Кийра не разказва никога на никого, да свършат част от "работата" се опитват сътрудниците на таблоидите и папараците. Разбира се, има и скандали.

Кийра е едва на 16, когато, на снимачната площадка на филма на "Дъщерята на Робин Худ: Принцесата на крадците" среща първата си голяма любов. Дел Синът също се снима в лентата и е по-голям от Найтли с осем години.

Двойката е двойка две години, раздялата е инициирана от Кийра. Ако вярваме на информациите на колеги оттогава, разделяйки се с Дел, Кийра внимава много да не обиди екс-гаджето си и предлага да останат приятели. Но, дори и на тази мирна спогодба Синът се навива трудно - говори се, че, узнавайки, че Найтли вече не е с него, напълно съкрушен се нагълтва с таблетки.

За историята бърза научава майката на Кийра — актрисата и сценарист Шърман Макдоналд. Жената споделя новината с познати журналисти, пояснявайки, че именно любовта към дъщеря й и заставила момъкът почти да отнеме живота си. Може би това е случаят, след който Найтли така и не се решава да откровеничи за сърдечните си дела с пресата.

Не този, от който се нуждае
В самия край на романа й с Дел Синът, Кийра завързва любовни отношения с ирландеца Джейми Дорнън. Да, да, същият, който 10 години по-късно се превърна в мокрия сън на милиони мацки по света след ролята си в "50 нюанса сиво"!

Но, в онзи момент Дорнън е неизвестен на широката публика модел. Именно благодарение на прочутата актриса Джейми вкусва първите залци от славата. "Оказах се в много странна ситуация, в която те преследват и превъзнасят. Да ги вземат дяволите, папараците, това са просто идиоти, които дълбоко презирам. Има толкова много начини за печелене на пари, вместо да се препъват в краката на 18-годишно момиче и да дебнат пред дома му", спомня си актьорът години по-късно.

Романът със звездата действително е трудно изпитание за Дорнън. Макар че не се домогва до световна слава на всяка цена, в сянката на популярната мис Найтли той се оказва "във второстепенна роля", което не му харесва. При това Кийра се оказва доста активна - именно тя решава основните въпроси във връзката им. Найтли дотолкова напористо участва в делата на Дорнън, че дори му урежда роля във филма на София Копола "Мария-Антоанета"!

Джейми не се кефи: "Мъжът трябва да е лидер в отношенията и въпросите за парите и разделението на властите, а естествено, аз не бях". Така или иначе, двойката изкарва заедно цели две години. Дорнън се пренася в лондонското жилище на актрисата. В един момент Кийра дори започва да споделя подробности за половинката си с журналистите: "Аз съм пълна с комплекси, мисля, че съм недодялана и незначителна. Но, в момента, в който погледна красивия си партньор, си казвам - Този! Той е с мен? Значи, не е толкова лошо!" Но съюзът на двамата млади се разпада. Все още не е ясно кой кого е зарязал - дали Джейми е предложил да си останат приятели, или пък волевото решение е взела Кийра.


Пиратски тайни
По време на отношенията с Дорнън, Найтли вече е истински секс-символ. Да се превърне в много женствена жена, на някога плоската и хърбавичка Кийра помага главната рола във филма "Карибски пирати". Привикналата към джинси и размъкнати пуловери Найтли във филма носи деколтирани рокли с корсет и дълги поли.

Партньори на актрисата са знаменитите красавци Джони Деп и Орландо Блум. И с двамата на Кийра й приписват роман. А всъщност Деп и Найтли стигат само до целувка и то по време на снимките. На практика няма никакви романси - нито с него, нито с Орландо.


Още един актьор
Къде среща следващата си любов британката с неповторима усмивка? Естествено, на работа! Ролята й в "Гордост и предразсъдъци" среща Кийра с актьора Рупърт Френд. Високият строен мъж с изразителен поглед и остри скули бързо очарова актрисата.

Щастливата идилия продължава цели пет години - усмихнатата двойка непрекъснато се появява по страниците на списанията, макар че дълго време Найтли крие любовта си към актьора от пресата. На въпрос на колеги - започвала ли е някога любовна връзка на снимачната площадка, актрисата шикалкави: "Никой не тръгна към мен, така да се изразя. Аз съм много разсеяна. Не забелязвам намеците, ако не са достатъчно ясни".


Кийра никога не е мечтала за сватба, дори се шегува, че достатъчно често се е омъжвала в киното, за да й се иска да го направи и наистина. По време на отношенията й с Рупърт обаче, в главата й започват да зреят мисли и мечтания за сватба. Когато актрисата изрича идеята пред партньора си, чува лаконичното: "И така ни е добре."

Следват внимателни ангажирани разговори с приятели, които съветват актрисата, че й е нужен по-добър мъж, когото, естествено, няма начин да не срещне. На финала идва неизбежната раздяла. Кийра понася разрива тежко - ежедневни сълзи, при това на фона на настоятелните въпроси на журналистите. В защита на актрисата излиза баща й, който заявява на пресата: "На Кийра не й е лесно в този момент. Двамата с Рупърт бяха немалко време заедно, а раздялата след такъв период е достатъчно тежка, така че имайте уважение към изпитанието й."

Сериозният музикант
След известно време Кийра, независимо от преживяното, се шегува по повод раздялата на парти у тв-водещата Алекса Чънг: "Изглежда, че ми стана навик". В онзи момент актрисата повече от всичко иска да се забавлява и по-малко от всякога - да влиза в нови отношения. В същия момент мацката се труди по цял ден над работата си в "Анна Каренина", на режисьора Джо Райт, в който играе главната роля.

На същото това гореспоменато парти, момичето е забелязано от Джеймс Райтън — музикант от британската рок-група Klaxons. Името на бандата за Кийра, световна звезда, не значи абсолютно нищо: "Неловко е да го призная, но не разбирам много от музика". Което не попречва на очарователния "клавишник" да спечели Найтли!

Двамата откриват куп общи неща един с друг - обичат да си почиват от работа, гледайки футбол, спорт, който обожават, обичат да обядват в малки бистра и кръчмички, във всеки удобен момент полягат по тревата в лондонските паркове. В контекста на тези нови и неочаквано възникнали отношения, Кийра си признава, че "не се отегчавам изобщо" и въпросът "до какво ще доведе тази връзка?" я вълнува по-малко от всичко: тя просто получава удоволствие.

Всъщност, едва три месеца от началото на отношенията им, Джеймс демонстрира открито сериозността на намеренията си. Родният брат на актрисата, Калеб, в същото време се жени, и Кийра обявява, че се готви за сватбеното тържество. Райтън веднага отговаря, че ще е щастлив да придружи приятелката си на сватбата. И никак не изглежда уплашен, че ще му се наложи да се запознае с цялата рода на Найтли!

Сватба и бебе Еди
Напълно неочаквано за Кийра идва предложението на Джеймс да стане негова законна съпруга. Към онзи момент Кийра не мисли по въпроса въобще, дори напротив - изглежда генерално ирелевантна към идеята за минаване под венчило. Не иска пръстен, идея, която натрапчиво я преследва с предния й възлюбен, Рупърт Френд. Предложението заварва актрисата неподготвена, сватбата не влиза в плановете й: "Помислих си, я, нещо ново!" Все пак музикантът чува заветното "Да".


Сватбеното тържество се състои в Южна Франция, където Кийра има собствен дом. Церемония е подчертано скромна: поканени са едва 11 гости, а вместо да поръча помпозна дизайнерска сватбена рокля, Найтли бръква в собствения си гардероб. Там я чака нежна ефирна Chanel, с която актрисата се появява публично още през 2008 година!

За разлика от много момичета, за които денят на сватбата е най-важният в живота им, Кийра възприема датата абсолютно спокойно: "По моему, няма нищо сложно. Казваш: "Съгласна съм" и готово! Можеш да пиеш, да танцуваш и да се веселиш".

Няколко месеца по-късно в пресата започва да се обсъжда възможната бременност на Кийра. Слуховете скоро се потвърждават. Неизневерявайки на себе си, докато очаква рожбата си, Кийра категорично отказва да коментира "интересното си положение".

Едва след време звездата споделя някои мисли с колеги от медиите. Оказва се, че, макар че бременността й минава гладко, има известни проблеми: "Да, беше по мое желание, исках го, и все пак молех лекарите да извадят бебето колкото може по-скоро, за да се приключи с всичко това."

Всъщност самата Кийра не се вижда в ролята на майка: "Много дълго не можахме да подготвим детската стая, дори в началото не можех да си представя как би трябвало да изглежда. Разбираемо е, че стаята трябва да е малка, но като се замислиш за всички детайли - креватче, маса за повиване, всичко необходимо - и направо почваш за се побъркваш".

През май същата година, Кийра Найтли и Джеймс Райтън стават родители на Еди. Отново в неин стил, актрисата не потвърждава пред журналистите, че се е родила дъщеря й. Едва след известно време, папараци успяват да "хванат" на улицата майката и бебето в количка.

Независимо че не споделя никакви снимки на детето и не говори често за него, актрисата все пак намеква няколко пъти за подемите и спадовете в живота й на майка.

"Не мисля, че уважаваме жените достатъчно за физическия и емоционален маратон, през който минават, след като станат майки", споделя тя в интервю пред Balance magazine този януари. “Аз идвам от място с невероятни привилегии - огромна късметлийска съм в работата си, мога да си позволя добри детегледачки, и въпреки това признавам, че е супер трудно", казва Кийра, уточнявайки: "което изобщо не значи, че не обичам детето си.”

Сега, на прага да стане мама отново, Найтли вероятно е изправена през същите "проблеми", но пък неведнъж, в интервюта, е споделяла колко много й помага "любовта на живота й" Джеймс с всички предизвикателства на семейния живот и не само.


More Love