#NotMyAriel: Феновете недоволни от избора на актриса за Малката русалка

#NotMyAriel: Феновете недоволни от избора на актриса за Малката русалка

другата гледна точка...

От Disney най-сетне обявиха актрисата, която ще влезе в ролята на Ариел в предстоящия римейк на "Малката русалка".

В образа на дъщерята на крал Трирон ще се превъплъти 19-годишната афроамериканска певица и актриса Хали Бейли, известна и с R&B дуета Chloe x Halle.

Назначаването на девойката обаче предизвикало силна реакция. Докато някои фенове бяха щастливи, че актьорите от филмите на Disney най-накрая ще станат по-разнообразни, други са абсолютно възмутени, че студиото е против “оригиналния източник” на карикатурата, където главната героиня е червенокосо момиче, нарисувано по детски снимки на актрисата Алиса Милано.

За да видите цялата гама от смущения по повод кастинга, няма да ви е много трудно - просто потърсете за хаштага #NotMyAriel. Един от най-честите аргументи е, че Хали Бейли никак не съвпада с историята на Ханс Кристиан Андерсен: героинята на датския творец трябва да има бяла кожа. Наистина, в оригиналната приказка има точно описание за вид на Малката русалка: "Всичките шест принцеси бяха много красиви малки русалки, но най-младата, деликатен и прозрачен като розово листенце, с дълбоки сини очи като морето...". Дори, ако отхвърлим факта, че "прозрачен като розово листенце" съвсем не означава "бяла кожа" (в края на краищата, розите идват в най-различни цветове!), то анимациите на Disney често са далеч от оригинала. И все пак приказката е написана през 1837 г. и съответства на мирогледа на деветнадесети век, а оттогава светът се е променил много.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.