Следва

Новото glo™ серия 2 мини – вече и в България

Най-богатият човек в света се разведе: Безос компенсира жена си с близо 39 милиарда

Основателят на Amazon Джеф Безос се съгласи на фантастична компенсация за бившата си съпруга, но въпреки това запази статута на милиардер № 1...

Celebrities преди 4 години

След куп скандали, изневяра и дела - Джеф Безос вече е свободен човек. В края на миналaта седмица се приключиха всички правни срещи по повод развода на милиардера и екс половинката му Макензи.

Преди Безос да реши да съгреши, съпрузи бяха женени от 25 години, а сега Макензи може да се нарече един от най-големите акционери на Amazon - стойността на притежаваните от нея акции е близо 39 милиарда долара.

Джеф и Макензи обявиха намерението си за развод през януари, като направиха съответното официално съобщение из социалните мрежи. След това, мнозина изразиха загриженост, че в резултат на разделението на активите, основателят на Amazon може да се сбогува със статута си на "най-богатия човек в света". Но за щастие, през април беше съобщено, че само 4% от акциите на Amazon ще бъдат регистрирани на името на Макензи Безос.


Така, сега Джеф притежава 12% от акциите, чиято обща стойност е 114,8 милиарда долара и все още разполага с най-тлъстата банкова сметка на Земята. А бившата му съпруга се нарежда на 22-ро място в класацията на най-богатите хора в света и вече е третата най-богата жена в света. Въпреки че Макензи изрично подписа споразумение, съгласно което поема ангажимент да дари повече от половината от състоянието си на благотворителност.

Иначе, Джеф Безос среща бъдещата си съпруга в началото на 90-те години, когато е вицепрезидент на DE Shaw & Co - инвестиционен фонд на Wall Street, където Макензи се явява за интервю. Тя получава позицията на асистент, а шест месеца по-късно става съпруга на бъдещия създател на Amazon.

Двамата решиха да се разведат заради изневярата на милиардера с 45-годишната бивша водеща Лорън Санчес, която също е женен.


More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.