Следва

#ootd: Undercover

Древната митология от alta модата на Dolce & Gabbana

null

Runway преди 4 години

Любителите на марката Dolce & Gabbana знаят, че веднага след Седмицата на висшата мода в Париж, фаворитната им марка по традиция показва новата си кутюрна колекция. Доменико Долче и Стефано Габана и този път не разочароваха очакванията - шоуто Dolce & Gabbana Alta Moda Есен/Зима 2019/2020 се проведе в град Агридженто, долината на храмовете в южна Италия.





Марката отново организира за гостите, сред които са предимно лоялни клиенти на Dolce & Gabbana и избрани представители на медиите, шоу в три акта: дамска и мъжка колекция и бижутерийни дизайни. Всички те обединени от обща тема - този път древна култура и митология, защото древногръцкият храм на богинята Конкордия се превърна в идеален фон за луксозното дефиле.


Между другото, Alta Moda шоуто за тази година съвсем спокойно може да се нарече историческо във всеки смисъл. Представители на марката преговарят за провеждане на дефилето на точно това място вече близо две години, тъй като въпросният архитектурен паметник е построен около пет века преди Христа. Така, за да не го осквернят моделите, организаторът трябваше да покрие цялото пространство със слой пясък, който предпазва мястото от прекомерна експозиция и пряк контакт.




Продължителните преговори обаче позволиха стартирането на тази колекция много по-рано от планираното, поради което майсторите на Dolce & Gabbana имаха достатъчно време да реализират най-лудите идеи на дизайнерското дуо. Доменико Долче и Стефано Габана подготвиха за своите фенове 125 образа, всеки от които просто трябва да се гледа под микроскоп. Всеки детайл в дадена рокля, например, съчетава такива сложни техники като скъпоценната бродерия, интарсия от тюл, макраме, цветя от панделки и мъниста. Невъзможно е да се откъсне поглед и от бродериите връху копринена мрежа, имитиращи рисунки на древни амфори. И така до безкрайност.







Основният източник на вдъхновение за дизайнерите са митове от Древна Гърция и Рим. Рокли с дълбоко деколте, отнасящи се към образа на Елизабет Тейлър в лентата за Клеопатра, тога креации в базисни цветове, напомнящи за костюми на гладиатори, и сюрреалистични шапки - приличащи на скулптури на гръцки богове.






"Кутюрът е моята мечта", каза Доменико Долче след шоуто. "Работата върху тези колекции ми дава сила и ми помага да преминем през следващите шест месеца на упорита работа. Щастлив съм да потопя любимите ни приятели в тази магия", допълни още той.










More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.