Следва

Стил урок на седмицата: ШАПКАТА на стареца и морето

Millennials. Не просто поколение, а императив

Не Ана Уинтур властва на модната сцена в момента. Дори не и Едуард Енинфул. Поколението Y - ние управляваме.

All fashion преди 4 години



Не само се зачисляваме към най-голямата консуматорска група, но и решаваме кое е тренди и кое не е. Иначе казано, всички ние, родени от началото на 80-те до първите години на новото хилядолетие, диктуваме правилата на модата, стила на живот, изкуството. На всичко. И мнението ни тежи.

Милениал поколението, минути преди да отстъпи "трона" си на Генерация Z, има последната дума по всички въпроси и, ако не се заслушате внимателно в нещата, които имаме да кажем - poor you. Статуквото на модния свят постоянно се изменя, следователно трудно се проследява кое е IN и кое OUT във всеки един момент. Към дата единадесети юли ви казваме КОЕ Е>>>


Спортно, елегантно или и двете?
Да. Y поколението, освен проблем за всяко решение, има и по няколко решения за определени проблеми - особено в стилово отношение. Как да живеем в 24-часов дневен диапазон, когато имаме нужда от поне 7 за обличане-преобличане-събличане? Нарича се athleisure и изключва нуждата от седем допълнителни часа дневно - трендът съчетава спортните и свободни дрехи в нов вид облекло, който по някаква причина се намества в гардеробите съвсем устойчиво, защото приляга на всяка ситуация, ден, час, претенция, тенденция. "Прегърни ме" цветна рокля, блейзър и тъмни очила имат нужда само от чифт спортни обувки - удобните обувки са ключов елемент в athleisure-а на милениал генерацията. Джинсите, развлечените тишърти, мрежестите торби, сайклинг шортите, пижаместите материи и кройки също намират своя път към Y стила - на работа, щом удари aperitivo часът, на пазар или в парка - ако сте достатъчно смели, защо не и на сватбена церемония (своята собствена?).









Даваме, но и искаме да получим.

Друго съществено важно е да получаваме повече от просто добро качество срещу вложенията ни в модата, в живота, в изкуството, в нас самите. Бързата мода едва ли ще "излезе от мода", но тенденциите в продажбите показват, че пазарната ориентация на поколението ни се развива в посока все по-добро и по-добро качество. Следователно, нещо "модерно" не ни върши работа - искаме да е стойностно.









Грижим се!

Като представители на най-природосъобразното поколение, консуматорските ни навици също са засегнати от факта. Не търсим просто нещо красиво, търсим да е съзнателно изработено, добре измислено и съобразено с природата. Може и да не сме особено моногамни по отношение на марката, която купуваме, но отношенията ни с всичко eco-friendly и природосъобразно са всичко друго, освен полигамни.





Isn't that wonderful?
Не, не, не сме мързеливи. Никак даже. Отлично знаем какво искаме, кога го искаме и как да го постигнем, но бъдещето ще почака - живеем тук и сега, за момента. И когато живеем, живеем наистина. С широки усмивки и с разпилени коси, със света и за света, с развълнувани от живота като приключение души и жадни, за да погълнат красота, очи. Компромиси с времето си не правим - нито с кого го прекарваме, нито къде, камо ли пък как. Летата посвещаваме на свободните дрехи, на шегите, закачките и газирана динена свежест в бутилка, с етикет Somersby.









Отпиваме глътка подир глътка ледена свежест, като летни дни, изпълнени с мимолетни преживявания, които аха-аха да ни се изплъзнат като въздушно балонче, но не им позволяваме. И сме млади, млади, млади... Isn't that wonderful?



Фотограф: Мариана Петрова
Стайлинг: Габриела Желева
Грим и коса: Vogue Vision
Модел: Ефросина, Яна/Ivet Fashion
Дрехи: Marella, MDL Shop/MDL Group

More All fashion