Moulin Rouge отваря лятно кино на покрива си. Всички сме поканени!

Moulin Rouge отваря лятно кино на покрива си. Всички сме поканени!

"Най-великото нещо, което можеш да научиш, е да обичаш и да бъдеш обичан". Мулен Руж (2001)

С лятото, освен сезонът на Свежестта, идва и звездният миг на кината на открито. Не че имаме нещо против прожекциите под звездите в G8, но в мига, в който разбрахме, че на покрива на емблематичния Moulin Rouge ще се прожектират класически инди ленти, заехме поза "Кристина Агилера на Духовен гламур шоуто на Viktor & Rolf този уикенд", а именно:

Следвайки примера на La Villette, Château de Vincennes и Champs-Élysées, кабарето също се позиционира сред летните кина за предстоящия сезон - на покрива, редом до Bar à Bulles, парижани, а и всички ние - простолюдието без френско гражданство, имаме възможността да гледаме някои от класическите инди ленти от 10-ти юли до 11-ти септември. "Le Bonheur" (1965) на Анес Варда открива лятното кино утре в 22 часа, изигравайки ролята на красив трибют към Анес, която си отиде този март.

Филмовата селекция варива като жанрове, но е обединена от идеята за полово равенство, режисираната както от ред на брой мъжки имена, така и женски. Всички прожекции са 100% свободни от всякакви такси - évidemment.

Ако имате път към френската столица, а дори и да нямате - това си е достатъчен повод понашему - оставяме на ваше разположение графика на прожекциите на Moulin Rouge от утре до септември.

10 юли от 22 часа: "Le Bonheur" (1965) на Анес Варда
17 юли от 22 часа: "Адаптация." (2002) на Спайк Джоунз
24 юли от 22 часа: "Steak" (2007) на Куентин Дупю
31 юли от 22 часа: "Wanda" (1970) на Барбара Лоуден

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.