Следва

5 продукта, които един диетолог никога няма да сложи в уста

Коко Гоф: 20+ неща, които трябва да знаем за новата тенис сензация

superstar...

All About Life преди 4 години

Кори Гоф е най-новата звезда в тениса, която вдигна на крака целия свят след фантастичен манш в първата седмица на Уимбълдън. 

15-годишната американка се изправи пред бившата световна номер едно Симона Халеп на централния корт в понеделник, но така и не успя да стигне до място в четвъртфиналите в най-тежкото изпитание в кариерата й до момента.

И въпреки че приказката на Коко в Уимбълдън приключи няма как да не се запитаме коя е "наследничката на Серина Уилямс" и какво още може да очакваме от "най-младия участник в Уимбълдън от 91-ва насам">>>

1. Кори предпочита всички да я наричат Коко и е кръстена на баща си Кори Гоф, който се изявява и като неин треньор, въпреки че професионално е играл баскетбол.

2. Хората редовно я сравняват със сестрите Серина и Винъс Уилямс, последната от които Коко победи в първи кръг на Уимбълдън миналата седмица. Иначе, Гоф израства идолизирайки сестрите и признава, че те са "причината да играя тенис".

3. Баща й съвсем нарочно и подробно следва пътя по които сестрите Уилямс са израснали като тенис звезди, уповавайки се на съветите на баща им.

4. След победата й над Полона Херцог, миналият петък, Коко се превърна не само в спортна, но в Twitter сензация. Името й е най-споменаваното нещо в социалната мрежа с хаштагове.

5. Гоф е най-младата състезателка достигнала до 4-ия кръг на Уимбълдън след Дженифър Каприати през 1991-ва година.

6. Преди Уимбълдън Коко никога не е играла мач от Голям шлем, а само срещи от SW19, турнирът, който всъщност й даде wild card.

7. По времето, когато Гоф се ражда - март 2004 година, Винъс Уилямс вече има две титли на Уимбълдън.

8. Девойката започна да играе тенис на седемгодишна възраст. Коко израства в Атланта, но по-късно се мести във Флорида, за да развие своите таланти.

9. На 10-годишна възраст тя хваща окото на треньора на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу, който я кани в своята тенис академия в южната част на Франция.

10. През 2017 г. Коко става най-младият финалист при юношите в историята - тогава е едва на 13 години.

11. Гоф триумфира в състезанието на момичетата на French Open на 14-годишна възраст, превръщайки се във вторият най-млад победител в историята на турнира.

12. Девойката дебютира в ITF (Международната федерация по тенис) през май 2018 година, като квалификатор на състезание в Оспрей, Флорида, където печели и първия си професионален мач.

13. Тенисистките на възраст 15 години обикновено са ограничени до 10 турнира годишно. Въпреки това, максимумът на Гоф бе увеличен до 14, след добри резултати миналата година.

14. И то благодарение на агенцията за управление Team8 на Роджър Федерер, която представлява Коко. Швейцарската звезда смята, че тийнейджъри като нея трябва да бъде позволено да играят повече от 10 събития.

15. Очаква се американската тийнейджърка да спечели 1 милион долара преди 16-ия си рожден ден, но експертите казват, че ако тя осъзнае потенциала си, може да печели почти 100 милиона паунда годишно в пик-а на кариерата си.

16. Коко има двама основни спонсора: New Balance и италианската хранителна компания Barilla, която е спонсор и на Федерер.

17. Майка й - Канди също е спортист. На младини е била състезател по лека атлетика на щатския университет във Флорида.


Родителите на Коко Гоф

18. По подразбиране Гоф не посещава училище. Спортистка е под домашна форма на обучение, благодарение на майка си, която е и бивша учителка, и редовно взима виртуални уроци, когато пътува по света. Деня преди мача си за квалификация в Уимбълдън, Коко е трябвало да остане будна до 11 вечерта /английско време/, за да мине теста си по Биология.

19. Един от любимите музиканти на Гоф, Джейдън Смит, който пусна нов албум миналата седмица, показа подкрепата си за нея в Twitter, признавайки, че тя е "единствената". Освен него, Коко се кефи много и на Ариана Гранде.

20. Бивш младши световен номер 1, сега Коко се класира на 313-то място сред жените играчи, но след този звезден старт се очаква да се издигне в класирането на WTA.

П.П.: В началото на тази година Кори Гоф пък загуби мач от големите турнири на ITF от нашето момиче Сесил Каратанчева с 7–5, 3–6, 1–6.

Но както самата Коко казва: "Все още съм на 15, играта ми не е наполовина толкова добра, колкото искам!". Ще следим девойчето с удоволствие на следващия й голям турнир - US Open от 26-ти август до 8-ми септември.

More All About Life