5 продукта, които един диетолог никога няма да сложи в уста

5 продукта, които един диетолог никога няма да сложи в уста

Когато става дума за хранене, по-придирчиви от диетолозите няма.

Може би на някои от нас правилата, към които се придържат тези специалисти, ни идват леко притеснителни и в някаква степен досадно ограничителни, но има някой а-б-та на правилното хранене, за които специалистите са единодушни и много прави. Те, например, по никакъв повод не слагат в уста:

Преработено месо
Което са почти всички неща на месния щанд - наденички и кренвирши, шунка и салам, всички потенциално "богати" на огромно количество сол, консерванти и други добавки. Диетолозите съветват напълно да ги изключим от рациона си, тъй като, освен всичко гореспоменато, те съдържат вредни мазнини, които влияят зле на здравето и нивата на холестерин.

Кетчуп и други готови сосове
Ако прочетем внимателно етикета на тези продукти, ще видим дълъг списък от добавки, от които би следвало да бягаме с триста - натрий, подсладители и/или захар в невероятно големи количества. Много по-доброто е сами да си направим соса, с който ще овкусим салатата или да минем дори само със зехтин, отколкото да си причиним с храната толкова много изкуствени добавки.

Разноцветни ледени питиета и сладоледи
Може би е странно, но в детските сладости има невероятно количество вредни неща. Прекомерно многото захар, както и различните оцветители за храна оставят следи /и в прекия, и в преносния смисъл/, не само върху здравите зъби, но и върху всичко. Многото калории, съдържащи се в ледените напитки, сладоледите, бонбоните ни най-малко не утоляват глада, напротив - възбуждат зверски апетит.

Сурова риба, сурово месо

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.