Следва

„Неоткритата красота“ е мотото на фотографския конкурс на Huawei за лято 2019

Какво кара жените да се чувстват специални: Консултация с професионален гримор?

В ДНК-то на жените е да обичат да се чувстват специални. Съгласни ли сте, дами? Няма да го крием.

All About Life преди 4 години

Обичаме чувството, когато с треперещи ръце отваряме подаръка от своя любим по повод годишнината ни или още по-добре – ей, така без повод. Харесва ни да планираме следващото си пътуване до екзотична дестинация, където ще се отдадем за заслужен релакс и ще се върнем с цял инстаграм фийд, пълен с разкошни снимки. Обожаваме тръпката от това да се подготвяме за вечеря в онзи популярен чисто нов ресторант, в който е почти невъзможно да си запазиш маса. Избираме роклята, прическата, грима.



Ах, гримът! Най-съкровеното женско удоволствие, което доставя чувство на завършеност и съвършенство. Защото просто никоя рокля не е достатъчна сама по себе си без изкусителния поглед и рубинените устни. Гримът е символ, дами! Символ на удоволствие и увереност. Има нещо опияняващо в последния поглед към огледалото преди да излезеш от вкъщи, когато просто знаеш, че всичко е перфектно, а ти си неотразима.

Удоволствие, което толкова лесно може да ни бъде отнето. Или по-скоро да бъде обърнато на 180 градуса, придобивайки коренно различни измерения. А гримът – вместо да ни помага да се чувстваме специални – по-красиви, по-уверени, по-добра версия а себе си - да бъде средство, с което да се почувстваме като… всяка друга. Защото това е част от действителността на диагностицираните с рак на гърдата жени, които губят голяма част от окосмяването на тялото си в резултат на подлагане на химиотерапия. Косата, веждите и миглите често са само началото на дългия и объркан път. Затова за тях консултацията с професионален гримьор е нужда. Тя им помага да се научат да прикриват следите, които ракът на гърдата неминуемо оставя. Помага им да не се чувстват специални, а просто като всяка друга.

Статистиката в България категорично показва сериозността на проблема – над 50 000 българки са с поставена диагноза „рак на гърдата“, а всяка година регистърът се допълва с близо 3800 нови случая. Макар че заболяването е лечимо, открито в ранен стадий, много жени в България все още не знаят достатъчно за рака на гърдата, което означава, че не разпознават знаците или са твърде изплашени, за да потърсят помощ, когато ги открият. Мнозина не разбират и изцяло нуждите на жените, които се борят с рака на гърдата.

Именно поради тази причина - кампанията на Мисията на Avon срещу рака на гърдата носи емоционалното послание „Искам да съм като всяка друга“. Основната й цел а е да обърне погледа на обществото към суровата действителност, с която диагностицираните жени се сблъскват по време на най-трудния период от живота си и да разчупи перспективата относно нуждите на жените, които се борят с рака на гърдата. С цел повишаване на информираността на обществото относно именно тези нужди, кампанията демонстрира как дейностите по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8“ – “Бъди до мен” помагат за по-лесното преминаване през този период не само за жените, болни от рак на гърдата, но и на техните близки и семейства. И през тази година основна цел за Avon е да се наберат средства за безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация „Една от 8“ ще предостави директно на засегнатите жени, техните близки и семейства в цялата страна.


 
Специално за целите на кампанията е разработен информационен хъб www.pinklight.bg, където може да бъде открита пълна информация за съвместната програма на Avon България и Фондация „Една от 8“ и може да поръчате розов благотворителен продукт, с който да подкрепите каузата. 100% от печалбата от розовите продукти се даряват в подкрепа на Мисията срещу рака на гърдата.


 

More All About Life